fbpx

10 masuri pentru alipirea Sanmartinului la Oradea

Ilie BolojanÎn 2016, Sânmartinul va fi parte a municipiului Oradea.

 

17 Iulie 2014

15:46

Ast─âzi, 17 Iulie 2014, primarul Oradiei, Ilie Bolojan, al─âturi de primarul S├ónmartinului, Lucian Popu╚Ö, a sus╚Ťinut o conferin╚Ť─â de pres─â cu rol ├«n a anun╚Ťa cele 10 m─âsuri care au drept scop construirea ÔÇ×drumuluiÔÇŁ de alipire a celor dou─â localit─â╚Ťi.

Aceast─â strategie are 10 m─âsuri, pe care Consiliul Local Oradea se angajeaz─â s─â le pun─â ├«n aplicare ├«n anii urm─âtori, ├«n a┼ča fel ├«nc├ót aceast─â strategie ┼či proiectul alipirii s─â fie viabil.

a declarat edilul re╚Öedin╚Ťei de jude╚Ť.

Astfel c─â, pentru ducerea la ├«mplinire a acestui proiect, consilierii locali din Oradea ╚Öi S├ónmartin se vor ├«nt├ólni pentru discu╚Ťii ├«n acest sf├ór╚Öit de s─âpt─âm├ón─â, urm├ónd ca ├«n ╚Öedin╚Ťa de Consiliu Local al Oradiei de Luni, 21 Iulie 2014, documentul de alipire s─â fie pe ordinea de zi a dezbaterilor.

├Än cadrul ├«nt├ólnirii de consiliu, se va vota at├ót data referendumului c├ót ╚Öi cea ├«n care fuziunea va fi opera╚Ťional─â. Ilie Bolojan propune ca referendumul s─â aib─â loc ├«n data de 10 Mai 2015, iar alipirea efectiv─â s─â aib─â loc odat─â cu ziua de 01 Ianuarie 2016.

Dintre cele 10 m─âsuri amintim:

  • men╚Ťinerea taxelor ╚Öi impozitelor locale, la nivel de comun─â, pentru o perioad─â de 10 ani
  • realizarea┬ápasajelor de leg─âtur─â
  • realizarea┬áAquapark B─âile Felix ÔÇô B─âile 1 Mai
  • modernizarea zonelor publice din┬áB─âile Felix ┼či B─âile 1 Mai
  • realizarea pistei de biciclete
  • construc╚Ťia unui centru de medicin─â balnear─â
  • acordarea de subven╚Ťii pentru transportul ├«n comun

Documentul cu m─âsurile de alipire urmeaz─â a fi votat ╚Öi de consilierii locali din S├ónmartin ├«n data de 28 Iulie a.c. Pentru mai multe detalii despre aceste strategii care vor conduce la unirea Oradiei de S├ónmartin, desc─ârca╚Ťi fi╚Öierul┬áCele 10 masuri de alipire a Sanmartinului la Oradea.

 

Ioana M─âd─âlina ╚śtef─ânic─â