fbpx

10 masuri pentru alipirea Sanmartinului la Oradea

Ilie BolojanÎn 2016, Sânmartinul va fi parte a municipiului Oradea.

 

17 Iulie 2014

15:46

Astăzi, 17 Iulie 2014, primarul Oradiei, Ilie Bolojan, alături de primarul Sânmartinului, Lucian Popuș, a susținut o conferință de presă cu rol în a anunța cele 10 măsuri care au drept scop construirea „drumului” de alipire a celor două localități.

Această strategie are 10 măsuri, pe care Consiliul Local Oradea se angajează să le pună în aplicare în anii următori, în aşa fel încât această strategie şi proiectul alipirii să fie viabil.

a declarat edilul reședinței de județ.

Astfel că, pentru ducerea la împlinire a acestui proiect, consilierii locali din Oradea și Sânmartin se vor întâlni pentru discuții în acest sfârșit de săptămână, urmând ca în ședința de Consiliu Local al Oradiei de Luni, 21 Iulie 2014, documentul de alipire să fie pe ordinea de zi a dezbaterilor.

În cadrul întâlnirii de consiliu, se va vota atât data referendumului cât și cea în care fuziunea va fi operațională. Ilie Bolojan propune ca referendumul să aibă loc în data de 10 Mai 2015, iar alipirea efectivă să aibă loc odată cu ziua de 01 Ianuarie 2016.

Dintre cele 10 măsuri amintim:

  • menținerea taxelor și impozitelor locale, la nivel de comună, pentru o perioadă de 10 ani
  • realizarea pasajelor de legătură
  • realizarea Aquapark Băile Felix – Băile 1 Mai
  • modernizarea zonelor publice din Băile Felix şi Băile 1 Mai
  • realizarea pistei de biciclete
  • construcția unui centru de medicină balneară
  • acordarea de subvenții pentru transportul în comun

Documentul cu măsurile de alipire urmează a fi votat și de consilierii locali din Sânmartin în data de 28 Iulie a.c. Pentru mai multe detalii despre aceste strategii care vor conduce la unirea Oradiei de Sânmartin, descărcați fișierul Cele 10 masuri de alipire a Sanmartinului la Oradea.

 

Ioana Mădălina Ștefănică