fbpx

15 nou încadrați polițiști bihoreni au depus jurământul de credință. FOTO

FOTO_2_DEPUNERE_JURAMANTDa, să trăiți! 

 

11 Iulie 2016

14:10

În această primăvară, Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Bihor a scos pentru concurs 15 posturi de agenți de ordine și siguranță publică în cadrul posturilor de poliție rurale. 

Iată că după participarea în probele specifice, 15 ex-civili au depus astăzi, 11 Iulie 2016, jurământul de credință. Ceremonia a fost condusă de șeful Inspectoratului de Poliție Județean Bihor, chestor de poliție, Dr. Liviu Popa, s-a desfășurat la sediul IPJ Bihor din Parcul Traian și s-a bucurat de prezența familiilor noilor cadre care, de acum înainte, vor îmbrăca uniforma de serviciu pentru a servi patria română.

Jur să respect Constituţia, drepturile şi libertăţile fundamentale ale omului, să aplic în mod corect şi fără părtinire legile ţării, să-mi îndeplinesc cu răspundere şi bună credinţă îndatoririle ce-mi revin potrivit funcţiei şi să păstrez secretul profesional. Aşa să-mi ajute Dumnezeu!

au fost vorbele celor 15 noi polițiști care vor profesa în posturile din Abram, Abrămuț, Balc, Batăr, Buduslău, Boianu Mare, Cherechiu, Derna, Olcea, Roșia, Sârbi, Sâniob, Suplacu de Barcău, Șimian și Viișoara. 

Jurământul a fost o etapă. Următoarea este participarea în cursul intensiv de inițiere în tainele meseriei. Apoi, timp de alte 3 luni, își vor desfășura activitatea alături de un coleg experimentat, ca ulterior, după cele 6 luni de studiu și practică, să susțină un examen. Dacă vor promova, ei vor fi polițiști cu acte în regulă!

Mai jos aveți și câteva fotografii de la momentul depunerii jurământului de credință.

 

Ioana Mădălina Ștefănică

FOTO_2_DEPUNERE_JURAMANT

FOTO_4_DEPUNERE_JURAMANT

FOTO_1_DEPUNERE_JURAMANT

FOTO_10_DEPUNERE_JURAMANT

FOTO_9_DEPUNERE_JURAMANT

FOTO_3_DEPUNERE_JURAMANT

FOTO_8_DEPUNERE_JURAMANT

FOTO_7_DEPUNERE_JURAMANT