fbpx

243 de milioane de lei pentru CET

cet oradea sursa foto oradeapressTrei oferte pentru 243 de milioane de lei.

 

20 Ianuarie 2014

17:59

Iată că la apelul Primăriei Oradea de ridicare a unei noi unități de producție agent termic primar și încălzire, adică a mult discutatului CET pe gaz, au răspuns 3 asociații, care pentru aproximativ 243 de milioane de lei spun că ar fi de acord să își pună muncitorii la treabă. Asocierea SC Construcții Bihor SA – OTF Fovallalkozo, Asocierea SC Romelectro SA cu SC Istroenergo Group din Slovacia și asocierea SC Elsaco Engineering SA cu STC s.p.a. din Italia a confirmat municipalității dorința de a duce la împlinire „Implementare proiect la sursa CET Oradea – Proiectare şi execuţie”.

Contractul constă în proiectarea și execuția propriu-zisă a lucrărilor la Electrocentrale, prin care se va înlocui centrala actuală cu instalații noi, moderne de producere în cogenerare a energiei termice și electrice.

Dat fiind faptul că azi, 20 Ianuarie 2014, a avut loc deschiderea ofertelor, pentru moment sunt verificate dosarele iar ulterior se va anunța și câștigătorul. Oricum, indiferent de compania care va administra acest plan, lucrările de realizare a construcției, inclusiv cele de realizare a proiectului tehnic, sunt de 18 luni. Practic într-un an jumate de la semnarea contractului vom aveam un „al treilea” CET.

 

Ciprian Costa