fbpx

2500 de arbori și arbuști se vor planta în Piața Unirii. FOTO

arbust piata uniiVerde olandez în centrul orașului nostru. 

 

10 Noiembrie 2015

17:16

Primăria Oradea a demarat astăzi, 10 Noiembrie 2015, campania de pregătire a plantării a 2500 de arbori și arbuști în Piața Unirii.

Până acum, s-a pregătit terenul și s-a realizat sistemul de irigare pentru fiecare arbore și arbust, dar și pentru suprafețele cu gazon.

Din Olanda au fost aduși spre sădire magnolii, pruni și peri ornamentali, liliac de vară și plante târâtoare care se vor menține verzi indiferent de anotimp. Primul transport a sosit chiar azi, iar în perioada următoare vor sosi și următoarele.

Toate soiurile sunt rezistente la clima noastră, fiind în așa fel alese, încât să suporte aerul mai poluat specific zonelor urbane.

O veste bună care însoțește „înverzit” planul de modernizare a zonei centrale. Acum sperăm să se și prindă, iar ulterior să le putem întreține cu succes, astfel încât să ne înfrumusețeze urbea mulți ani de acum înainte.

Primăria Oradea a impus o garanție de doi ani pentru fiecare arbore sau arbust. Astfel, dacă în acest interval de doi ani un arbore se usucă, firma are obligația să îl înlocuiască pe cheltuială proprie.

Ioana Mădălina Ștefănică

arbust piata unii

DSC_0659

DSC_0670

poza

DSC_0669

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *