fbpx

3.000 de copaci urmează să protejeze oraşul de poluare

Oradea e mai #ECO pe zi ce trece! 

 

27 Martie 2018

14:00

Ultima conferinţă de presă susţinută de viceprimarul Florin Birta vine cu veşti îmbucurătoare în ceea ce priveşte spaţiile verzi din oraş.

Astfel că, în perioada următoare, 3.000 de arbori urmează să fie plantaţi pentru a îmbunătăţi calitatea aerului şi aspectul oraşului. Pentru a nu întâmpina dificultăţi la licitaţie, Consiliul Local a hotărât ca achiziţia copacilor să se facă după un acord – cadru pe trei ani de zile, primii 500 de copaci fiind deja cu un pas mai aproape de plantare.

În momentul de față suntem într-o achiziție, apropo de plantări de copaci, prin care vom achiziționa aproximativ 500 de arbori de dimensiuni mai mari. S-a finalizat termenul de depunere a ofertelor pentru licitație. Sunt trei firme care au participat la această licitație și, cu siguranță, în cel mai scurt timp va fi desemnat câștigătorul și vom începe plantarea celor 500 de arbori. (…) Aproximativ 3000 de arbori vor fi plantați în Oradea prin acest acord cadru,

declară viceprimarul Florin Birta.

Întregul proiect de achiziţie şi plantare a copacilor, pe aceşti trei ani, se ridică la valoarea maximă de 2.940.000 lei fără TVA, iar finanțarea se va face din fondurile bugetului local.

Paula Dreve