fbpx

40 de voluntari au igienizat Crisul Repede

poza 2 raftingNepăsarea unora, munca altora!

 

10 Iulie 2014

08:01

O echip─â de 40 de voluntari ai┬áAdministra╚Ťiei Bazinale Ap─â (ABA) Cri╚Öuri, sprijini╚Ťi de┬áServiciul Jude┼úean Salvamont Bihor ╚Öi Master Adventure, au demarat lunara campanie de igienizare a Cri╚Öului Repede, ├«ns─â acum prin intermediul unei sesiuni de rafting.

Raza de ac╚Ťiune a fost┬átronsonul ┼×uncuiu┼č – Vadu Cri┼čului, care le-a ÔÇ×oferitÔÇŁ voluntarilor┬á8,5 mc de┼čeuri, mai pu╚Ťin ca ├«n alte d─â╚Ťi, din cauza vremii capricioase. ├Än principiu, ├«n fiecare lun─â, se str├óng ├«ntre 15 – 25 mc de bunuri aruncate de cet─â╚Ťeni.

├Än amonte ┼či aval de Cascada Vadu Cri┼čului, au fost organizate patru puncte de igienizare, iar ├«n total 10 kilometri┬áau fost┬ácur─â╚Ťa╚Ťi, fie din barc─â, fie de pe mal.

ÔÇ×Undi╚ŤeleÔÇŁ voluntarilor au adunat nu pe╚Öti ci PET-uri, cutii de conserve, materiale textile, saltele, piese de mobilier dar ╚Öi obiecte din┬áfier.

Din p─âcate,┬ánu to╚Ťi rom├ónii au ├«n╚Ťeles c─â a arunca gunoaiele ├«n locuri special amenajate este spre binele lor. Au trecut mul╚Ťi ani de la revolu╚Ťia din 1989,┬áde c├ónd ne bucur─âm de aceast─â democra╚Ťie, ├«ns─â, se pare c─â vom avea nevoie de ├«nc├ó at├ó╚Ťia pentru a ├«nv─â╚Ťa s─â ne comport─âm civilizat.

Se pare c─â, ├«nc─â este destul de dificil s─â respect─âm legea, s─â respect─âm natura, s─â ne respect─âm pe noi. ┬áAc┼úiunea de azi s-a vrut un semnal de alarm─â at├ót pentru autorit─â┼úile locale, riverani, c├ót ┼či pentru turi┼čtii din B─âlnaca, ┼×uncuiu┼č ┼či Vadu Cri┼čului.

a conchis┬áDumitru Volo┼čeniuc, director A.B.A. Cri┼čuri.

 

Ciprian Costa