fbpx

5 clase de invatamant profesional se reinfiinteaza in Oradea

profesionalaPrimăria Oradea susține reînființarea mai multor clase profesionale în municipiu.

 

06 Februarie 2013

14:44

La Primăria Oradea a avut astăzi, 06 Februarie 2013, loc o conferință de presă importantă atât pentru piața muncii cât și pentru școli care a anunțat formarea unui parteneriat important între Primărie, Inspectoratul Școlar și Parcul Industrial.

La conferința susținută de primarul Ilie Bolojan au fost prezenți și administratorul Parcului Industrial Eurobusiness Oradea, Delia Ungur, inspectorul școlar general Daniel Negrean, dar și  Carmen Sasu – colaboratoare voluntară în acest proiect din partea firmei Romarketing, firmă  cu rol de recrutare a forței de muncă și training.

În cadrul acestui parteneriat se are în vedere reînființarea școlilor profesionale. Din cele transmise de edilul orașului din toamna acestui an vor fi înființate 5 clase profesionale în Oradea la:

Colegiul Tehnic Constantin Brâncuși

  • o clasă profil electromecanic utilaje și instalații industriale
  • o clasă profil sculer matrițer

Colegiul Tehnic Traian Vuia

  • o clasă profil electronist aparate și echipamente
  • o clasă operator CNC

Colegiul Tehnic Transilvania

  • o clasă profil încălțăminte

Deoarece nu este suficientă doar instruirea teoretică a celor care vor urma cursurilor celor 5 școli profesionale, Delia Ungur a declarat că

Avem o colaborare foarte bună cu toate firmele care își desfășoară activitatea în Parcul Industrial. Acestea au răspuns pozitiv și și-au arătat deja deschiderea și interesul de a pregăti și practic tinerii

Înscrierile în aceste clase profesionale vor începe în luna Mai 2013, iar cei care după terminarea clasei a IX-a vor alege acest tip de învățământ profesional vor avea mai multe avantaje printre care, indiferent de condițiile lor sociale, accesul la o bursă de 200 de lei din partea statului român.

Una dintre discuțiile frecvente pe care le am cu firmele care doresc să investească în Oradea este cea despre forța de muncă specializată de care dispunem, iar aici avem o problemă… Acest proiect al reînființării învățământului profesional tehnic se va întinde pe o perioadă mai mare de timp, iar pentru  a reuși trebuie să schimbăm în primul rând mentalitatea populației.

a subliniat primarul Ilie Bolojan.