fbpx

5 clase de invatamant profesional se reinfiinteaza in Oradea

profesionalaPrim─âria Oradea sus╚Ťine re├«nfiin╚Ťarea mai multor clase profesionale ├«n municipiu.

 

06 Februarie 2013

14:44

La Prim─âria Oradea a avut ast─âzi, 06 Februarie 2013, loc o conferin╚Ť─â de pres─â important─â at├ót pentru pia╚Ťa muncii c├ót ╚Öi pentru ╚Öcoli care a anun╚Ťat formarea unui parteneriat important ├«ntre Prim─ârie, Inspectoratul ╚ścolar ╚Öi Parcul Industrial.

La conferin╚Ťa sus╚Ťinut─â de primarul Ilie Bolojan au fost prezen╚Ťi ╚Öi administratorul Parcului Industrial Eurobusiness Oradea, Delia Ungur, inspectorul ╚Öcolar general Daniel Negrean, dar ╚Öi ┬áCarmen Sasu ÔÇô colaboratoare voluntar─â ├«n acest proiect din partea firmei Romarketing, firm─â┬á cu rol de recrutare a for╚Ťei de munc─â ╚Öi training.

├Än cadrul acestui parteneriat se are ├«n vedere re├«nfiin╚Ťarea ╚Öcolilor profesionale. Din cele transmise de edilul ora╚Öului din toamna acestui an vor fi ├«nfiin╚Ťate 5 clase profesionale ├«n Oradea la:

Colegiul Tehnic Constantin Brâncuși

  • o clas─â profil electromecanic utilaje ╚Öi instala╚Ťii industriale
  • o clas─â profil sculer matri╚Ťer

Colegiul Tehnic Traian Vuia

  • o clas─â profil electronist aparate ╚Öi echipamente
  • o clas─â operator CNC

Colegiul Tehnic Transilvania

  • o clas─â profil ├«nc─âl╚Ť─âminte

Deoarece nu este suficientă doar instruirea teoretică a celor care vor urma cursurilor celor 5 școli profesionale, Delia Ungur a declarat că

Avem o colaborare foarte bună cu toate firmele care își desfășoară activitatea în Parcul Industrial. Acestea au răspuns pozitiv și și-au arătat deja deschiderea și interesul de a pregăti și practic tinerii

├Änscrierile ├«n aceste clase profesionale vor ├«ncepe ├«n luna Mai 2013, iar cei care dup─â terminarea clasei a IX-a vor alege acest tip de ├«nv─â╚Ť─âm├ónt profesional vor avea mai multe avantaje printre care, indiferent de condi╚Ťiile lor sociale, accesul la o burs─â de 200 de lei din partea statului rom├ón.

Una dintre discu╚Ťiile frecvente pe care le am cu firmele care doresc s─â investeasc─â ├«n Oradea este cea despre for╚Ťa de munc─â specializat─â de care dispunem, iar aici avem o problem─â… Acest proiect al re├«nfiin╚Ť─ârii ├«nv─â╚Ť─âm├óntului profesional tehnic se va ├«ntinde pe o perioad─â mai mare de timp, iar pentru┬á a reu╚Öi trebuie s─â schimb─âm ├«n primul r├ónd mentalitatea popula╚Ťiei.

a subliniat primarul Ilie Bolojan.