fbpx

800 de tineri fermieri in Bihor

OLYMPUS DIGITAL CAMERANumărul tinerilor fermieri a crescut în județul Bihor.

 

23 Octombrie 2013

09:31

Grație Programului Național de Dezvoltare Rurală, Măsura 112, și în Bihor tinerii au luat atitudine și au aplicat pentru obținerea de fonduri în vederea „Instalării tinerilor fermieri” în domeniul agricol și zootehnic.

Instalarea tinerilor fermieri reprezintă activitatea de înființare sau de preluare prin transfer de proprietate a unei exploatații agricole  care să aibă  dimensiunea economică cuprinsă între 6 – 40 UDE (Unitate de Dezvoltare Economică), care produce în principal produse agricole vegetale și animale pentru consumul uman și hrana animalelor, pentru prima dată în calitatea de conducător de exploatație.

informează Cristian Buzlea, director al Oficiului Judeţean de Plăţi Pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit Bihor. Sprijinul financiar acordat fermierilor tineri este nerambursabil și se acordă în două tranșe.

Iată că în lunile Septembrie și Octombrie 2013, în Bihor, numărul celor care au accesat acest program a crescut cu 290, ajungându-se la un total de 828 de tineri fermieri. Valoarea totală accesată pe  Măsura 112 în județul Bihor este de 22.618.676 €.

O veste bună pentru tinerii bihoreni  care vor să se instaleze în mediul rural și să-și dezvolte o afacere agricolă  este aceea că, ar putea primi de anul viitor finanțare prin Agenția de Plăți pentru Dezvoltare Rurală și Pescuit (APDRP) pănă  la 70.000 Euro, față de 40.000 Euro în actualul program, 2007-2013.

conchide Cristian Buzlea. Mai multe fotografii de la semnarea contractelor regăsiți accesând Pagina de Facebook Evenimente Oradea.

 

Ciprian Costa