fbpx

92 de voluntari din Irlanda, Scoția și Germania construiesc case în România! FOTO

voluntariStrăinii dau un exemplu românilor. 

 

08 Iunie 2015

18:10

Școlile din afara țării au implementat de mult timp un proiect care elevii, pentru a încheia studiile, trebuie să facă ore în folosul comunității.

Iată că 45 de tineri de la Wesley Colege, Irlanda, 15 de la Royal High School, Scotia și alți 32 de la Zurich International School, Germania, au venit în Bihor pentru a servi comunitatea județului nostru.

Oaspeții se află în găzduirea Habitat pentru Umanitate Beiuș, iar împreună ridică case în Beiuș, Sântandrei și Oradea.

Ei participă astfel la construirea a nouă locuinţe din care două vor fi inaugurate în decursul acestei săptămâni, miercuri la Sântandrei cu voluntarii din Irlanda şi sâmbătă la Beiuş cu cei din Scoţia.

După muncă va fi și răsplată. Participanților li s-a pregătit o seară românească, cu bucate, dansuri populare, dar vizite la Peștera Urșilor, Băile Felix, Băile 1 Mai, Oradea sau Groapa Ruginoasă.

La final, cu toții vor fi mulțumiți de munca lor deoarece:

Beneficiarii locuinţelor la care contribuie aceşti tineri minunaţi sunt de la tineri crescuţi în familii adoptive până la persoane evacuate din case naţionalizate, mame care îşi cresc singure copiii sau, în cazul de la Sântandrei, o familie care are în grijă 13 copii!

a declarat Mircea Jurcan, director executiv Habitat for Humanity Beiuş.

Efortul lor este unul care ar trebui să ne mobilizeze și pe noi, și pe tinerii noștri. Munca în folosul comunității ne oferă șansa de a contribui activ la construirea unei lumi mai bune, de a ne descoperi potențialul fizic și interior, de a cunoaște oameni noi, de a relaționa și ne face prietenii.

Din păcate, societatea țării noștri fuge de voluntariat, considerând că o „muncă neplătită” nu îi „avantajează”. Din păcate e exact opusul.

 

Ioana Mădălina Ștefănică