fbpx

A început campania „O cană de fericire”

o cana de fericireO cană de fericire, o cană de speranță!

 

05 Decembrie 2014

11:10

Evenimente Oradea vă anunța încă de luna trecută, detalii aici, că pentru a șasea oră Rotaract Oradea, alături de cluburile Rotary, Interact, dar și cu sprijinul Primăriei Oradea, derulează proiectul caritabil „O cană de fericire”.

Concret, sunteți invitați să savurați un ceai cald, iar fondurile adunate în urma acestei campanii vor fi donate Centrului Şcolar pentru Educaţie Incluzivă Nr. 1 Oradea.

Beneficiarii direcţi sunt copii cu deteriorări senzoriale severe sau probleme neurologice: Autism, ADHD, Sindromul Down, copii cu dificultăţi percepttuale sau disfuncţie de integrare senzorială precum şi copii cu dizabilităţi severe/profunde, utilizatori de scaun rulant care nu au activitate motorie grosieră.

Aici se dorește amenajarea unei camere sezoriale, cu precădere achiziționarea unui pat senzorial, cu scopul de a contribui în mod activ la educarea, dezvoltarea și susținerea tinerilor.

Camera senzorială este un spațiu care permite terapeuţilor desfăşurarea activităţilor care vor stimula simţurile copiilor (vizual, auditiv, olfactiv, gustului, atingerii).

Un gest mic, pentru o cauză mare! Acțiunea se desfășoară în perioada 05 – 22 Decembrie 2014, între orele 10:00 – 22:00, pe strada Republicii, lângă statuile poeților maghiari. Acolo vă așteaptă „căsuța de fericire” cu băuturi calde și tot de acolo puteți achiziționa cadouri unicat pentru cei dragi vouă, tablouri realizate de copiii cu autism înscriși în Asociația „Pași împreună”.

 

Ciprian Costa

1452528_10152150301599574_132508124_n