fbpx

A inceput oficial sezonul reducerilor

Reduceri discountS-a dat startul campaniei reducerilor de toamnă-iarnă.

 

15 Ianuarie 2014

10:05

Primăria Oradea anunță că de astăzi, 15 Ianuarie 2014, și până în 15 Aprilie 2014, comercianții au undă verde la oferirea discounturilor pentru articolele specifice sezonului toamnă – iarnă.

Vânzarea de soldare este orice vânzare însoţită sau precedată de publicitate şi anunţată sub denumirea  “soldare/soldări/solduri” şi care, printr-o reducere de preţuri, are ca efect vânzarea accelerată a stocului de mărfuri sezoniere dintr-o structură de vânzare cu amănuntul.

informează municipalitatea. Firmele care doresc să profite de această campanie trebuie să anunțe intenția printr-o cerere scrisă adresată și depusă la Poliția Locală cu 15 zile înaintea începerii acțiunii. Cei care nu se supun acestei prevederi riscă amenzi cuprinse între 400 – 2000 de lei.

Durata maximă a perioadelor destinate vânzărilor de soldare este de câte 45 de zile fiecare, cu condiţia ca produsele propuse pentru soldare să fie achitate furnizorului de către comerciant cu cel puţin 30 de zile înaintea datei de debut a perioadei de vânzări de soldare şi oferite spre vânzare în mod obişnuit înaintea acestei date.

Începând de astăzi organele specializate vor efectua verificări pentru a observa dacă persoanele juridice sau cele fizice autorizate s-au încadrat în cererile formulate de Ordonanţa de Guvern nr. 99/2000. Soldările au loc de 2 ori pe an, între 15 Ianuarie – 15 Aprilie respectiv 01 August – 31 Octombrie.

 

Ioana Mădălina Ștefănică