fbpx

Acum e momentul sa te inregistrezi ca fermier cu acte in regula

atestat fermierAgen┼úia de Pl─â┼úi ┼či Interven┼úie pentru Agricultur─â (APIA) ÔÇô Centrul Jude┼úean Bihor informeaz─â c─â elibereaz─â ÔÇ×Adeverin┼úa de ├«nregistrare fermierÔÇŁ.

 

Adeverin╚Ťa de ├«nregistrare ca fermier este necesar─â oric─ârei persoane care dore╚Öte s─â acceseze┬ácredite pentru finan┼úarea activit─â┼úilor curente de la b─âncile care au ├«ncheiat conven┼úii cu Agen┼úia. Unit─â╚Ťile bancare cu care APIA a ├«ncheiat contracte de colaborare sunt┬áCEC Bank SA, Banca Transilvania, B.C.C. Creditcoop ┼či BC Carpatica SA.

În ceea ce privește valoarea creditului, aceasta va fi în cuantum de până la 80% din valoarea sumei cuvenită din PNDC 1 calculată conform Adeverinţei eliberate de APIA. Valoarea PNDC1 pentru Campania 2012 este de 35 Euro/hectar. Plăţile se fac în lei, la cursul de schimb de 4,5383 lei pentru un euro, stabilit de către Banca Centrală Europeană la data de 28 septembrie 2012.

Pentru eliberarea adeverin┼úei, fermierul va depune o copie a C─âr┼úii de identitate/BI┬á ┼či originalul ├«mputernicirii de reprezentare (├«n cazul persoanelor juridice) ┼či se va angaja ├«n scris c─â nu ├«┼či va schimba coordonatele bancare ulterior eliber─ârii adeverin┼úei. Schimbarea coordonatelor bancare se poate realiza doar cu acordul expres al b─âncii creditoare, APIA fiind ├«n┼čtiin┼úat─â de acest lucru de c─âtre fermier.

Termenul de eliberare a adeverin┼úei sau a ├«n┼čtiin┼ú─ârii negative este de 48 ore din zilele lucr─âtoare de la data ├«nregistr─ârii solicit─ârii fermierului la APIA Bihor. ├Än cazul ├«n care beneficiarul nu se prezint─â s─â-┼či ridice adeverin┼úa ├«n acest termen aceasta se anuleaz─â.

├Än situa┼úia ├«n care fermierul nu mai dore┼čte s─â acceseze creditul pentru capitalul de lucru trebuie s─â restituie la APIA adeverin┼úa eliberat─â (├«n original).

Men┼úion─âm c─â Banca (creditorul) are dreptul de a impune, pe l├óng─â o serie de adeverin┼úe/acte doveditoare necesare dosarului, propriile condi┼úii de creditare, stabilite de c─âtre Creditor ┼či aprobate de c─âtre Banca Na┼úional─â a Rom├óniei. Informa┼úii suplimentare pot fi ob┼úinute de la sediul APIA Bihor, strada Matei Corvin, telefon 0372 777 689, e-mail: apia.bihor@apia.org.ro