fbpx

Acum e momentul: votați cum doriți să fie amenajată Piața Independenței

foto: Doina Vereș

Acum ori niciodată, Piața Independenței poate avea o altă soartă! Haideți, votați, nu mai stați!

 

03 Noiembrie 2020

16:00

După ani și ani, asemeni cântecului celor de la Compact, Pieței Independenței i se mai oferă o șansă. Deși fusese anunțat proiectul, iată că el nu a fost plăcut orădenilor fiind declarat un fiasco. Și a fost atât de dezagreat încât s-a creat o petiției online pentru a trage semnalul de alarmă necesar.

Iată că, spre surprinderea noastră, municipalitatea a ascultat vocea poporului și acum oferă celor care locuiesc în Oradea șansa de a-și vota proiectul de amenajare a acestui spațiu.

E importantă acest areal, de el te izbești când intri în zona istorică a urbei, e lângă Sinagoga Zion, vis-a-vis de Palatul Vulturul Negru, Podul Ladislau, Piața Unirii, Primăria Oradea…

Aveți de ales dintre 6 proiecte, de la 6 firme diferite de arhitectură. Le puteți consulta AICI. Pentru a vedea mai multe imagini, dedicate fiecărui plan de schimbare la față a zonei, dați click pe fiecare proiect. În pagina dedicată fiecărui proiect aveți și opțiunea de a-l vota.

După ce ați dați click pe „Votează acest proiect”, vi se va deschide o căsuță în care trebuie să vă introduceți datele personale, inclusiv telefon, email și CNP. Toate acestea pentru validarea votării. Regulamentul de vot făcut public de Primăria Oradea este următorul:

Votul poate fi exprimat exclusiv de cei care locuiesc azi în Oradea și au C.I. cu domiciliul în Oradea
Votul poate fi exprimat pe baza datelor personale (pentru a verifica domiciliu) și pentru un singur proiect
Votul multiplu este exclus deoarece orice vot este atribuit unui CNP valid la momentul votului în Oradea
Dacă datele personale oferite nu coincid cu baza noastră de date, votul se înregistrează, dar se validează doar după ce au fost verificate datele oferite. Un mail va confirma înregistrarea opțiunii de vot
După exprimarea votului veți primi un mail de confirmare

Așadar, după ce ați votat, verificați-vă adresa de email pentru validarea opțiunii. Să câștige cel mai potrivit pentru urbe, pentru noi toți!

 

Ioana Mădălina Ștefănică