fbpx

Adela Lazăr și-a prezentat colecția de tablouri „Oradea mea de turtă dulce”

Un eveniment dulce, cum nu se putea altfel! 

 

06 Decembrie 2018

14:00

În seara în care copiii cuminți îl așteaptă pe Moș Nicolae, Teatrul „Regina Maria” a găzduit expoziția de pictură „Oradea mea de turtă dulce”.

Protagonista a fost „pictactrița” Adela Lazăr care și-a prezentat cele 18 tablouri în fața publicului, prietenilor și iubitorilor de artă.

Evenimentul a debutat cu actorul Șerban Borda, care a binedispus auditoriul printr-un număr de pantomimă și magie, asemănător cu cel pe care l-a prezentat în fața juraților de la „Românii au talent”.

Dezvelirea lucrărilor a fost momentul mult așteptat, în care firea ludică, colorată și jucăușă a Adelei s-a remarcat prin atitudinea față de clădirile emblematice ale urbei noastre.

Vioara Bara, scenograf și artist plastic, a fost printre invitați și a accentuat că

în fața tablorilor Adelei poți medita.

Criticul de artă Ramona Novicov a plusat pe efervescența personalității actriței care „pictează așa cum este ea”, aducând numai cuvinte de laudă imaginației și tehnicii Adelei Lazăr, subliniind că este foarte talentată.

Cel mai mare dar al săptămânii Hanucăi este expoziția Adelei prezentată în clădirea Teatrului din care ea face parte.

a adăugat actrița Ioana Dragoș Gajdó, care a mai menționat de asemenea că „pictactrița” ei preferată a adus un omagiu arhitecților care au construit palatele și clădirile orașului de pe Crișul Repede, arhitectul Dan Costa spunând că

Adela vede, simte și exprimă manifestarea cromatică.

În încheierea evenimentului, Adela Lazăr și-a justificat munca pentru acest proiect început acum trei ani. Totodată a lăudat orașul Oradea și și-a amintit că, în urmă cu paisprezece ani, când a pășit pentru prima dată pe meleagurile orașului Oradea, s-a simțit precum „Alice în Țara Minunilor”.

Surprizele serii au fost reprezentate de actorul Richard Balint, care i-a încântat pe cei prezenți cu muzică live la chitară, și debutul Anabelei Tonț, fiica Adelei Lazăr, în lumea artiștilor plastici, prezentându-și primul tablou.

Cum numele expoziției îți transmite din start poftă de dulce, Adela a anticipat dorința oaspeților și a pregătit șampanie și turtă dulce pentru toți cei care i-au fost alături.

Cosmin I. Petruț

Jurnalism An II