fbpx

Alcool metilic în produse cosmetice

alcolfarmO companie din Bistrița Năsăud producea și comercializa produse cosmetice nespecificând pe  etichetă și compoziția acestora.

 

15 Mai 2013

10:10

În data de 14 Mai 2013, Centrul Regional de Sănătate Publică Cluj a informat DSP Bihor că la analiza produsului Alcofarm – produs de SC PET & Ady Trading SRL din Năsăud, Judetul Bistrița-Năsăud s-a găsit o concentrație a alcoolului metilic de peste 60.000 grame/hectolitru.

În acest caz este problematic faptul că nu erau inscripționate pe etichetă substanțele componente (ingredientele) cu atât mai mult cu cât nici niciun produs cosmetic nu are voie să conțină alcool metilic.

DSP Bihor a informat Ministerul Sănătății despre rezultatele analizelor și a inițializat măsurile:

  • Inițierea de controale mixte împreună cu inspectorii Comisariatului Judetean de Protecția Consumatorilor Bihor, la agenți economici (depozite, distribuitori, unități de desfacere)
  • Informarea populației prin mass-media și instituții privind pericolele utilizării produsului menționat
  • Informarea prin intermediul Sistemului Rapid de Alertă pe Nonaliment (RAPEX) a altor direcții de sănătate publică județene

În cazul în care întâlniți astfel de produse sau nereguli vă puteți adresa Direcției de Sănătate Publică Bihor, strada Libertății – 34. Telefon 0259. 434. 565.

Update: acest produs este deosebit de toxic, letal, chiar dacă este utilizat extern sau intern (gargară, leziuni cutanate)!

 

Andrei Marcu