fbpx

Alertă în județ: Prefectura Bihor dorește stoparea abandonului câinilor

caine fara stapan

sursa: Epoch Times Romania

Bihorul, un județ fără câini abandonați! Asta se dorește!

 

04 Februarie 2020

16:49

Prefectura Bihor e pusă pe fapte mare. Încă de la început de an, dorește găsirea unei soluții pentru câinii fără stăpân de pe raza întregului județ.

În urma verificărilor efectuate de Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Bihor, în adăposturile de câini fără stăpân din județ, s-a constatat creșterea îngjijorătoare a numărului de câini fără stăpâni, din care o parte semnificativă ajung pe domeniul public. 

se menționează în informarea publică a Prefecturii Bihor de astăzi, 04 Februarie 2020.

Cu toții știm că în mediul ruralo – urban animalele au parte de mai multă libertate, spre deosebire de cele de la oraș. Nu toate sunt ținute în lanț, sterilizate ori înmulțite controlat.

Iată că, din cauza acestei situații, în Bihor se pare că sunt destul de multe animale ale nimănui, flămânde, abandonate pe domeniul public. Drept urmare, Instituția Prefectului Bihor informează Consiliile Locale că:

au obligația de a înființa propriul serviciu specializat pentru gestionarea câinilor fără stăpân sau de a concesiona această activitate către persoane juridice, asociații sau fundații care desfășoară activități în domeniul protecției animalelor.

Cu această ocazie, Prefectura Bihor informează bihorenii, stăpâni ai câinilor de rasă comună ori metiși, că pot solicita Consiliilor Locale subvenționarea integrală sau parțială a serviciului de sterilizare.

Pe scurt: cetățenii care doresc pot avea animăluțele sterilizate, iar Consiliile Locale au un nou task în agendă: gestionarea câinilor vagabonzi și educarea populației în vederea stopării înmulțirii și a abandonului câinilor.