fbpx

Amalia Buie a vernisat colectia „Cinderella”. FOTO

Amalia Buie OradeaO seară frumoasă dedicată picturii și creațiilor vestimentare. 

 

14 Octombrie 2014

10:35

Ieri, 13 Octombrie 2014, Casa de licitații „Prințesa Anastasia” Oradea a găzduit elegantul vernisaj al designer-ului orădean Amalia Buie.

De la orele 18:00, a fost deschisă expoziția de 10 picturi „Cinderella” și 10 elegante rochii de seară ce poartă eticheta „Amalia Buie”.

Tablourile au fost realizate în decursul anului 2014 și vin să completeze prima colecție personală de 20 de lucrări, expuse tot la Casa „Anastasia”, din care 9 au fost și vândute. Cât despre numele colecției, Amalia declară:

Cinderella mă reprezintă ca artist, în momentul de față. Tablourile sunt reprezentări ale trăirilor mele. Lumea așa cum o văd alții, pentru mine arată diferit. Este vorba doar de percepție.

Creațiile vestimentare sunt, numaidecât, o extensie a picturilor realizate în acril, pe pânză. Ținutele sunt realizate din materiale vaporoase, atât naturale cât și sintetice:

Am folosit dantela chantilly, broderii, aplicații manuale din piele, perle de mallorca și cristale.

a mai adăugat tânărul designer.

Seara a fost completată cu succes de prezența și momentele muzicale oferite de tenorul Florin Ganea, acompaniat la pian de Lavinia Dragoș.

„Cinderella” poate fi vizitată de publicul doritor în fiecare zi a săptămânii, pe Vasile Alecsandri – 4, intrarea fiind gratuită. Cei care doresc, pot și achiziționa lucrările expuse.

 

Ioana Mădălina Ștefănică