fbpx

Andiva – o legumă scumpă dar care ne scapă de problemele cardiace

sursa: doc.ro

O foarte bună sursă de elemente benefice sănătăţii.
 

30 Septembrie 2017

12:23

Andivele sunt legume ce aduc un aport crescut de substanţe nutritive organismului. Sunt obţinute prin forţarea vegetaţeie unei specii de cicoare, în condiţii de temperatură crescută şi întuneric, ceea ce face ca andivele să nu aibă culoarea verde, ci albă.

Andivele sunt bogate în calciu, zinc, mangan, fier şi potasiu. Între efectele pe care andivele le au asupra organismului amintim:

  • efect tonic digestiv
  • efect diuretic, laxativ, calmant, sedativ, depurativ, remineralizant, tonic
  • stimulează secreția de bilă
  • adjuvant în combaterea paraziților intestinali
  • ajută în combaterea anorexiei
  • benefic în caz de litiază biliară
  • atenuează efectele stresului
  • întârzie procesele îmbătrânirii
  • reduce riscul apariției cancerului
  • reduce riscul instalării bolilor degenerative
  • reglează tonusul musculaturii
  • previne afecțiunile și deteriorarea sistemului reproducător
  • previne întârzierile de creștere ale copiilor
  • stimulează pofta de mâncare
  • întărește sistemul osos, previne osteoporoza
  • menține sănătatea vizuală
  • combate obezitatea; benefice în curele de slăbire
  • recomandat a se introduce în alimentația copiilor începând cu vârsta de 8 luni
  • recomandat femeilor însărcinate pentru a reduce riscul malformațiilor congenitale
  • menține sănătatea inimii
  • recomandat hipotensivilor deoarece crește tensiunea arterială
  • previne boala Alzheimer
  • combate acneea, anemia, constipația

Pentru a beneficia de toate proprietățile andivelor, este recomandată consumarea acestora sub formă de salată, dar le puteți adăuga și în supe, ciorbe, coapte sau sub formă de suc. Aici găsiţi o recomandare gastronomică cu andive.

Paula Dreve

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *