fbpx

Andrei Gheorghe Pantea, pompierul erou. FOTO

plt PanteaFaptele bune nu sunt uitate chiar de către toți cei salvați.

 

19 Februarie 2014

12:57

Pe 12 Decembrie 2013 în jurul orei 18:00 în Beiuș avea loc un accident rutier, o femeie era lovită de un automobil tocmai pe trecerea de pietoni. Salvarea și șansa la o viață normală a fost adusă de ajutorul plutonierului Andrei Gheorghe Pantea, subofiţer în cadrul Secţiei de Pompieri Beiuş, care, deși era în timpul liber, i-a acordat victimei primul ajutor:

mi-a imobilizat capul și coloana vertebrală, a îndepărtat curioșii și mi-a conferit siguranță, încredere prin dialogul permanent purtat cu mine și prin modul exemplar de acțiune.

a menționat victima, Florentina Claudia Rada, în scrisoarea deschisă pe care a trimis-o zilele trecute Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) „Crișana”.

Mulțumită grijii și atenției pompierului accidentata a necesitat doar 17 zile de îngrijiri medicale iar astăzi viața ei este una normală, neafectată de leziunile provocate de accidentul rutier.

Fapta plutonierului Pantea nu este singura de acest fel, în August 2012 doi angajați ai unității din Aleșd aflați tot în timpul liber, plutonier adjutant Lascău Florinel şi plutonier major Maliţa Cristian, au salvat viața unui bărbat care intrase în stop cardio-respirator.

Evenimente Oradea transmite încă o dată felicitări și mulțumiri tuturor pompierilor bihoreni pentru curajul și dăruirea cu care își fac munca.

Acestea sunt valorile pe care noi trebuie să le apreciem și pe care să le promovăm la televizor, în ziare, pe internet și implicit în discuțiile noastre!

 

Ioana Mădălina Ștefănică

foto 2 plt Pantea