fbpx

Animalele si produsele din carne, sub lupa politistilor

politiaOrganele de Poliție din Bihor sunt în acţiune de  1 Mai și de Sfintele Sărbători ale Paştelui.

 

01 Mai 2013

17:32

În perioada 01 – 04 Mai 2013, poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor poliţiştii rutieri şi de ordine publică și reprezentanţi ai Autorităţii Naţionale Sanitar – Veterinare şi Pentru Siguranţa Alimentelor, vor lucra împreună.

Scopul acestei conlucrări este de a preveni şi combate furturile de animale, de a controla legalitatea transporturilor de animale vii şi a produselor din carne, precum şi  verificarea respectării legislaţiei în domeniul comercializării şi sacrificării animalelor.

Acţiunile poliţiştilor bihoreni vizează identificarea infractorilor şi a persoanelor care vând animale ilegal în abatoare şi pieţe, identificarea cărnii din sacrificări ilegale, verificarea funcţionării abatoarelor, controlarea transporturilor și exporturilor de animale şi produse din carne și combaterea evaziunii fiscale.

Poliţiştii rutieri și de ordine publică vor acţiona pe drumurile publice, urmărind  transporturile de animale şi produse din carne fără  documente justificative sau asupra cărora există suspiciuni că ar proveni din comiterea de infracţiuni.

Totodată, poliţiştii de investigare a fraudelor, ordine publică şi reprezentanţi ai A.N.S.V.S.A. vor efectua controale în pieţe, târguri, oboare şi la magazinele care comercializează animale sacrificate şi produse din carne, verificând modul de respectare a legislaţiei sanitar veterinare.

De asemenea, în perioada 01 – 04 Mai a.c., poliţiştii bihoreni vor acţiona zilnic pe raza Judeţului Bihor pentru identificarea şi tragerea  la răspundere a persoanelor care fură, sacrifică sau comercializează ilegal animale.

 

 

Andrei Marcu