fbpx

Apel umanitar: Donati carti romanesti pentru bibliotecile Republicii Moldova!

carteFondul de cărţi româneşti din bibliotecile Republicii Moldova are nevoie de ajutorul donatorilor orădeni.

 

02 Iulie 2014

19:43

Statisticile spun că bibliotecile moldovene au pentru fiecare cititor câte 17 cărţi în limba rusă şi doar 2 în limba română. Fondul de cărţi scrise în alfabetul latin reprezintă doar 16% din fondul total existent.

În acest sens, se doreşte înfiinţarea Bibliotecii Româneşti din Chişinău. În luna Mai 2014, „Vatra Românească” Bihor a donat şcolilor din Chişinău 5230 de cărţi, însă acţiunea de colectare a donaţiilor, respectiv a fondurilor  destinate aciziţiei de noi cărţi, continuă.

„Vatra Românească” (Filiala Bihor) în parteneriat cu Direcţia Judeţeană de Cultură Bihor şi Biblioteca Judeţeană „Gheorghe Şincai” face apel la instituţii şi agenţi economici în vederea colectării de donaţii destinate viitoarei Biblioteci Româneşti din Chişinău.

Persoanele care doresc să contribuie la sporirea fondului de carte românească, sunt aşteptate de Luni până Joi, între orele 11 – 16, la sediul Filialei Bihor a Uniunii „Vatra Românească”, strada Patrioţilor – 2. Contribuţiile în bani se fac la contul CEC Oradea al Uniunii „Vatra Românească” – Filiala Bihor Oradea, în contul RO48CECEBH0137RON0104405.

 

Gabriela Zaica