fbpx

ARVER si Rotaract impreuna pentru VIATA!

PhotoÎn Oradea s-a lansat un proiect de prevenire şi combatere a accidentelor rutiere.

 

27 Iunie 2013

17:57 

Azi, 27 Iunie 2013, a fost lansarea oficială a proiectului preventiv pentru conştientizarea şi combaterea accidentelor rutiere de către Asociaţia Română pentru Protejarea şi Respectarea Drepturilor Victimelor din Evenimente Rutiere (A.R.V.E.R.) în parteneriat cu Rotaract Club Oradea.

În cadrul acestui parteneriat se vor amplasa șapte panouri cu mesaje preventiv – rutiere, referitoare la cauzele și condițiile producerii accidentelor rutiere, pe sectoarele de drum cu risc ridicat.

Aceste panouri vor fi amplasate în următoarele puncte:

În Municipiul Oradea

  • bulevardul Dacia (între giratoriul cu strada Carpaţi şi giratoriul cu strada Transilvaniei)
  • strada Ogorului (km 7 + 350m – km 7 + 850m)

În județul Bihor

  • DN 1 (km 613 + 400m – km 619 + 050m)
  • DN 19 (km 6 + 600m – km 7 + 000m – (2 panouri))
  • DN 76 (km 131 + 900m – Dealul Bitiilor)
  • DN 79 (km 112 + 045m – km 112 + 750m)

În prima fază se va amplasa un panou în Oradea, cu un mesaj preventiv adresat pietonilor, legat de atenția la traversarea străzilor, el fiind însoţit şi de o imagine sugestivă, urmănd ca în cursul acestui an să fie amplasate și restul panourilor:

 Traversaţi strada numai după o temeinică asigurare şi doar prin locurile permise de lege.

Proiectul are ca scop reducerea numărului de accidente de circulaţie, conştientizarea tuturor participanţilor la trafic de consecinţele nerespectării regulilor de circulaţie rutieră, respectiv conştientizarea opiniei publice asupra dinamicii şi consecinţelor accidentelor rutiere.

Pe lângă acestea se urmărește diminuarea numărului accidentelor rutiere cauzate de viteza excesivă şi indisciplina pietonilor.

 

Andrei Marcu