fbpx

Asociatiile si fundatiile din Bihor primesc subventii de la stat

bani leiAgen╚Ťia Jude╚Ťean─â pentru Pl─â╚Ťi ╚Öi Inspec╚Ťie Social─â Bihor acord─â ajutoare institu╚Ťiilor eligibile.

 

23 Aprilie 2013

18:16

├Än anul 2013 Agen╚Ťiei Jude╚Ťene pentru Pl─â╚Ťi ╚Öi Inspec╚Ťie Social─â Bihor i-a fost repartizat─â suma de 1.235.280 lei pentru sprijinirea unui num─âr de 619 persoane asistate prin 13 asocia╚Ťii ╚Öi funda╚Ťii de servicii sociale. Suma atribuit─â ├«n acest an contribuie la ajutorarea unui num─âr de persoane cu 36% mai mare dec├ót ├«n 2012.

Scopul acestor finan╚Ť─âri este acela de ├«mbun─ât─â╚Ťi condi╚Ťiile de via╚Ť─â ale copiilor separa┼úi sau cu risc de separare de p─ârin┼úi, persoanelor v├órstnice, persoanelor cu handicap, persoanelor ┼či familiilor cu venituri mici.

Pentru a putea deveni furnizori de servicii sociale asocia╚Ťiile ╚Öi/sau funda╚Ťiile trebuie s─â ├«ndeplineasc─â urm─âtoarele condi╚Ťii:

  • s─â fie persoane juridice romane de drept privat f─âr─â scop patrimonial, constituite potrivit legii, care acord─â de cel pu┼úin 12 luni servicii de asisten╚Ť─â social─â ├«ntr-un cadru organizat
  • serviciile de asisten╚Ť─â social─â sa fie acordate persoanelor care, datorit─â unor motive de natur─â economic─â, fizic─â, psihic─â sau social─â, nu au posibilitatea s─â ├«┼či asigure nevoile sociale, s─â ├«┼či dezvolte propriile capacit─â┼úi ┼či competen┼úe pentru a se integra social
  • s─â fie acreditate potrivit prevederilor legale
  • s─â aib─â beneficiari din cel pu╚Ťin dou─â jude┼úe

 

Ioana M─âd─âlina ╚śtef─ânic─â