fbpx

Astăzi, clasicul și futuristul se întâlnesc în expoziția „Postcontemporan 2”, în Cetate

sursa: Facebook

Pasionații artei vor avea parte de un eveniment inedit!

 

16 Aprilie 2019

08:21

 

Muzeul Orașului Oradea – Complex Cultural, în colaborare cu Muzeul Național Brukenthal, Asociația culturală pictor Octavian Smigelschi și Asociația Brukenthal von Sudio vernisează, în data de 16 Aprilie 2019, ora 16:00, în Palatul Princiar, expoziția de artă contemporană Postcontemporan 2.

Evenimentul va avea loc în prezența artiștilor sibieni Andrei Popa și Ilie Mitrea. Curatorii expoziției sunt Diana Iancu (Muzeul Orașului Oradea) și Alexandru Constantin Chituță (Muzeul Național Brukenthal). Lucrările explorează atât tendințe artistice vechi, rurale, cât și ceea ce este generic numită „arta viitorului”, culorile variind de la cele obișnuite până la culori senzaționale.

Artistul Andrei Popa este absolvent al Facultății de Arte Plastice și Design din cadrul Universității de Vest Timișoara, clasa Profesor Romul Nuțiu și restaurator în cadrul Laboratorului de Restaurare al Muzeului Național Brukenthal din Sibiu. Lucrările sale fac parte din proiectul Fluo immersion, care, pe lângă un statement impresionant și îndreptat către public, oferă o călătorie sinuoasă între exterior și interior, între noi și Univers. Vom vedea atât elemente ale naturii, cât și ale Cosmosului, privite printr-o lumină colorată, lucrările având la bază tehnici speciale.

Celălalt expozant, Ilie Mitrea, este absolvent al Universității de Artă și Design din Cluj–Napoca, secția Pictură și doctor în arte plastice, iar acum este restaurator la Muzeul Național Brukenthal. Acesta ne prezintă viața din Mărginimea Sibiului, prin chindeele adunate din satele din zonă și reinterpretate în manieră proprie.

Intrarea va fi liberă.

Adrian Pop