fbpx

Astăzi, dascălii susțin examenul de definitivat 2017!

sursa: Pinterest

Profesorii la examen!

 

20 Aprilie 2017

08:15

Pentru dascălii nou intrați în sistemul de învățământ urmează o primă probă de „foc”: examenul de definitivat.

Acest test reprezintă o piatră de hotar, oferindu-i celui care îl promovează dreptul de a se titulariza (aviz pentru cei care au în vedere art. 253) sau de a cere continuitate pentru postul pe care se află.

Desigur, în ambele cazuri este nevoie ca solicitantul să aibă minim nota 7 în concursul de titularizare.

Astăzi, 20 Aprilie 2017, cu începere de la orele 10:00, se va desfășura examenul de definitivat în învățământ. Examenul va avea loc la Liceul Teologic Penticostal „Betel” Oradea, strada Nicolae Șova – 6.

Examenul de definitivat constă în două probe: una practică și cea scrisă. Proba practică a constat în două inspecții speciale și în realizarea completă a portofoliului profesorului, cea scrisă urmând să aibă loc la data menționată și va consta în redactarea unei lucrări.

Durata probei scrise este de 4 ore, timp în care cei prezenți vor fi filmați pentru a se evita orice tip de fraudă. Începând cu acest an, proba scrisă nu mai include elemente de psihopedagogie, examenul bazându-se pe disciplina de specialitate și pe metoda predării disciplinei.

Accesul candidaților în centrul de examen pentru a susține proba scrisă se va face în intervalul 08:00 – 08:45, în baza actului de identitate valabil – carte de identitate, carte de identitate provizorie sau buletin de identitate – ori, în lipsa acestuia, în baza pașaportului în termen de valabilitate.

Potrivit calendarului afișat de edu.ro, notele se vor afișa până pe 25 Aprilie a.c., urmând ca cei nemulțimiți de notele obținute să poată depune contestații în zilele de 25 și 26 Aprilie.

Rezultatele finale vor fi afișate până în 30 Aprilie 2017, la sediul centrului de examen și pe site-ul definitivat.edu.ro.

 

Diana Maria Danciu