fbpx

Astazi este Ziua Internationala „Fara Dieta”!

fara dietaAzi aveți liber la orice vă poftește inima, din punct de vedere culinar!

 

06 Mai 2014

08:16

Din cauza faptului că, odată cu trecerea timpului tot mai mulți oameni, în special femei, au început să sufere din cauza aspectului fizic, cu precădere a kilogramelor, începând cu 1992 s-a început celebrarea „Zilei Internaționale Fără Dietă” în Marea Britanie.

Mișcările feministe au fost cele care au promovat ideea dar și organizat evenimentele dedicate sănătății, indiferent de numărul avut la pantaloni.

Ulterior, în 1998, în Statele Unite, Asociația Internațională de Acceptare a Măsurilor și Greutății Corporale și Organizația Națională a Femeilor, au adoptat acest „motiv de sărbătoare”.

Scopul este de atragere atenției asupra caracterului nefast pe care dietele îl au, dar și ca un manifest de acceptare a propriilor trupuri, inclusiv a grăsimii corporale și a măsurilor. Totodată se dorește promovarea unui stil de viață sănătos.

Indiferent de kilogramele avute, vă recomandăm să vă iubiți și să fiți recunoscători pentru corpurile ce vi-au fost dăruite. Chiar dacă aveți un alt etalon de perfecțiune și frumusețe trupească, acceptați-vă fizicul. E singurul pe care îl aveți și cel care vă slujește zi de zi, chiar dacă voi îl iubiți sau nu.

  Adrian Ardelean