fbpx

Atelierul Micilor Bucătari, petrecere gastronomică în Hotelul Sky Oradea. VIDEO

Ce bucurie, ce armonie! Ce bună mâncare bună s-a servit în farfurie! 

 

02 Mai 2023

20:27

Acum că a trecut 1 Mai, și ați terminat cu pregătitul mititeilor iar Chefii din fiecare familie și-au expus talentele la iarbă verde, venim și noi să vă vorbim despre ceva frumos în care „vedete” au fost mânuțele tinerele ale copiilor!

În cadrul proiectul de educație culinară „Mâncarea e Bucurie”, inițiat de nutriționistul Ramona Tomuța alături de Chef Balogh Janos, în bucătăria Hotelului Sky din Oradea a avut loc „Atelierul Micilor Bucătari”. Un fel de 😀 „petrecere gastronomică” 😀 în care cei mici au fost ajutați și asistanți în pregătirea și prepararea unei mese delicioase!

Un deliciu de atelier când stai să te gândești că au fost îndrumați și ajutați să pregătească pâine cu zucchini, rozmarin, morcov și alte bunătăți pe care le puteți descoperi în clipul de mai jos, vă atenționăm că îți lasă gura apă!

Dar pâinica nu a fost tot, ci doar începutul, deoarece prichindeii cu sorț de bucătăr au mai pregătit și tagliatelle din morcovi, cu piept de pui făcut la cuptor cu portocale și mirodenii. O mireasmă ce-a mai lăsat și felul acesta… doar imaginați-vă 😀

În locul cireșei de pe tort, felul dulce al atelierului savuros a fost pancakes (n.r.: clătite în stil american) cu mure dulci și sos de fructe de pădure! Doar uitându-ne la plating (n.r.: aranjatul farfuriei) ne pare rău că nu am fost acolo, alături de ei, să savurăm deliciosul desert.

plating pancakes cu mure

Iar acest atelier al micilor bucătari a creat un precedent frumos: alături de inițiatori au fost și tinerii studenți de la Nutriție și Dietetică din cadrul Universității din Oradea, transformând acest episod într-unul de cunoaștere și colaborare între generații. E un mix ingenios care îi învață pe copii să relaționeze cu adulții, iar pe studenți să cunoască și să se familiarizeze cu nevoile, comportamentul copiilor, inclusiv plăcerile și dorințele lor în materie de gastronomie.

E plăcut să scrii de oameni faini și idei faine, despre experiențe care încarcă cu energie pozitivă pe toată lumea. Atât pe cei care au participat, dar și pe noi, cei care scriem, respectiv pe voi, cei care citiți. Ne-ar plăcea, vă scriem deschis, să avem tot mai multe subiecte frumoase, în care atenția să fie spre cunoaștere, dezvoltare, colaborare, spre buna stare a tuturor!

Chapeau, Ramona Tomuța & Chef Janos Balogh!

Chapeau, Hotel Sky, Grădina Pădurii și Lăptăria cu Caimac,

pentru susținerea proiectelor culinare educative „Mâncarea e Bucurie”!

 

Ioana Mădălina Ștefănică