fbpx

Atentie: hotii au dat navala peste beciurile oradenilor!

lacat sursa foto clker.comCând vremurile sunt grele, cei rău intenționați se năpustesc asupra beciurilor. 

 

29 Septembrie 2014

11:10

Cititorii Evenimente Oradea ne-au atras atenția asupra faptului că, în ultima perioadă, mai multe beciuri aflate la subsolul blocurilor au fost prădate.

Din cele transmise de orădeni, hoții au profitat de faptul că proprietarii nu își securizaseră cu lacăte noi, mari, greu de deschis, beciurile.

Infractorii nu doar că au spart lacătele, au furat bunuri de mici dimensiuni dar au și vandalizat spațiile. Se pare că ținta lor a fost sustragerea de obiecte mici pe care să le poată transporta fără a atrage atenția și fără a necesita mijloace de transport, gen mașină.

Pentru a evita astfel de situații, vă recomandăm să verificați starea beciurilor pe care le aveți în posesie. Să schimbați lacătele, în special dacă sunt de mici dimensiuni, cu unele robuste, care să nu poată fi distruse sau deschise ușor. Mai mult, securizați ușile de la subsol cu o cheie pe care numai locatarii să o dețină. Implementați un sistem de iluminare puternic a acestor spații și, poate cel mai important, închideți ușile de intrarea în scara blocului. În cazul în care beciurile sunt prevăzute cu geamuri de aerisire, securizați-le și pe acestea. Paza bună, trece primejdia rea!

 

Ciprian Costa