fbpx

Atentie: nereguli in comercializarea laptelui, untului si a branzeturilor

 lapte-sursa-foto-growingwallet-punct-com.jpgCu laptele, untul și brânza, la verificat!

 

27 Iunie 2014

08:35

Timp de zece zile, ├«n decursul lunii Iunie 2014, comisarii pentru protec╚Ťia consumatorului au derulat o campanie de verificare a comercian╚Ťilor de lapte, produse lactate, unt ╚Öi br├ónzeturi.

60 de agen╚Ťi economici au fost supu╚Öi controlului, iar dintre ace╚Öti 46 au fost ÔÇ×recompensa╚ŤiÔÇŁ cu┬áprocese verbale de constatare a contraven╚Ťiei.

├Än urma ac╚Ťiunii tematice de control au fost verificate 3.237 kg lapte┬á╚Öi produse lactate, 1.010 kg prezent├ónd deficien╚Ťe.┬áAu fost aplicate sanc╚Ťiuni contraventionale ├«n valoare total─â de 133.300 lei,┬á╚Öi 538 kg produse,┬á├«n valoare de 7.057 ┬álei, au fost oprite temporar de la comercializare.

se men╚Ťioneaz─â ├«n comunicatul de pres─â emis de Comisariatul Jude╚Ťean pentru Protec╚Ťia Consumatorului, Bihor.

Neregulile au fost de ordinul:

  • comercializ─ârii de produse din Ungaria f─âr─â a avea traducerile corespunz─âtoare
  • etichetarea gre╚Öit─â a produselor
  • neafi╚Öarea clar─â a pre╚Ťului, respectiv a┬ápre╚Ťului raportat la unitatea de masur─â

Refuza╚Ťi produsele care prezint─â termenul de valabilitate modificat, ╚Öters sau dep─â╚Öit.┬áNu cump─âra╚Ťi produse alimentare de la persoane ╚Öi din locuri neautorizate (ex sta╚Ťii de tramvai); comerciantul respectiv nu are posibilitatea s─â asigure condi╚Ťiile optime de transport, depozitare ╚Öi comercializare ╚Öi riscati s─â achizitiona╚Ťi un produs neconform sau chiar nesigur care v─â poate afecta s─ân─âtatea.

 

Ciprian Costa