fbpx

Atlasul frumuseții, o carte care surprinde frumusețea dincolo de tipare, lansat în Oradea! FOTO

mihaela norocTiparul frumuseții nu există. E o fată Morgana care trăiește, de fapt, în fiecare dintre noi. 

 

21 Noiembrie 2018

12:33

Cartea Mihaelei Noroc, devenită un simbol la nivel internațional în promovarea diversității culturale, a fost lansată seara trecută, 20 Noiembrie 2018, în Oradea.

„Atlasul Frumuseții” este un proiect început cu patru ani în urmă, din pasiunea pentru călătorit. Prima fotografie din cadrul proiectului a fost realizată în Etiopia, unde Mihaela Noroc a fotografiat o fată ce i-a atras atenția prin fizionomia ei atipică.

În triburile din Etiopia, pentru femei, este un lucru normal să nu poarte haine, iar bărbații sunt foarte prietenoși și intră în discuție repede, contrar aparențelor.

a mărturisit Mihaela Noroc. Cartea mai cuprinde și poze cu femei vârstnice, mame și fiice, iar o poză are în centru o fată tânără cu proteză la picior, care a fost abandonată la naștere.

Pe lângă cele 500 de portrete cuprinse în atlas, Mihaela Noroc a ținut să sublinieze faptul că a abordat un număr triplu de femei, însă unele au refuzat să fie fotografiate fie pentru că aveau o zi proastă, fie pentru că nu erau machiate, fie pentru  că le interziceau soții sau familia.

Într-o zi am abordat o fată dintr-un grup de studente. Când a văzut că i-am postat poza pe social media, m-a rugat să i-o șterg cât mai repede. Era foarte speriată și nu dorea ca poza să ajungă la tatăl ei.

a povestit Mihaela Noroc.

Frumusețe de Oradea

Fiind pentru prima dată în Oradea, Mihaela le-a mărturisit orădenilor că a explorat mult orașul. Întrebată dacă i-a atras ceva atenția, a recunoscut i-a părut rău că nu a avut aparatul de fotografiat când a dorit să surpindă o frumoasă doamnă.

O orădeancă, cam de 70 de ani, se plimba cu bicicleta pe pietonală. Era îmbrăcată cochet și a răspuns veselă salutului meu. Era atât de frumoasă și emana atâta strălucire în privire încât mi-a părut foarte rău că nu am avut aparatul foto la mine.

a mai adăugat invitatul Librăriei Humanitas Oradea.

Cartea i-a adus Mihaelei atât notorietate în Social Media, având peste 1 milion de urmăritori pe Instagram, cât și oportunitatea de a colabora cu edituri din alte țări. Cartea mai poate fi găsită în SUA, Germania, Anglia și de curând în Japonia, iar anul viitor va apărea și în China.

 

Mădălina Sim

Jurnalism, An II

mihaela noroc

Processed with VSCO with f2 preset