fbpx

Au început pavările pe strada Vasile Alecsandri

Strada Vasile Alecsandri este transformată oficial în pietonală

 

26 Octombrie 2017

17:03

Rezultatele lucrărilor de amenajare a străzii Vasile Alecsandri încep să se vadă. Drept urmare, primele dale de pavaj au fost amplasate pe marginile străzii pe sensul dinspre Parcul 1 Decembrie. Lucrările de pavare au început cu părțile laterale pentru a ușura circulația pietonilor. Pavajul este similar cu cel de folosit la trotuarul de pe străzile Independenței şi Republicii – de la Magazinul Crișul spre centru.

Tehnica de aplicare a pavajului presupune aplicarea un strat de balast, urmat de un strat de beton cu plasă sudată, apoi de mortar și în final aplicarea stratului de pavaj.

După pavarea zonelor laterale pe care se vor amplasa ulterior terasele localurilor, se va amenaja partea centrală a străzii cu cubeţi de piatră porfir precum zona carosabilă din Piața Unirii, permițând accesul maşinilor de aprovizionare.

Lucrările de amenajare vor dura circa 6 luni și presupun pe lângă cele menționate mai sus și amenajarea a două platforme de containere subterane, realizarea rețelei de canalizare meteorică pentru preluarea apelor de pe carosabil și trotuar, respectiv de la burlanele clădirilor, și montarea de corpuri de iluminat de tip LED, pe suspensii din oțel flexibil inoxidabil.

Lucrările sunt efectuate de asocierea Gavella Com – Porfido Ed Arte Consorzio Stabile – Ritmoteh și se ridică la suma de 4.118.136 lei fără TVA.

 

Diana Maria Danciu