fbpx

Avem o veste tristă. Fiul dumneavoastră a făcut un accident, are nevoie de bani!

sursa foto: blogdotnicsadotorg

sursa foto: blogdotnicsadotorg

Nicio zi fără o escrocherie!

 

27 Octombrie 2015

10:41

Chiar dacă au fost descoperiți la nivel național, escrocii își continuă cu succes activitatea la nivel de țară, dar și în Oradea.

Cu siguranță, unii dintre voi ați auzit despre metoda ușoară de a face rost de bani pe care românii necinstiți o utilizează în continuare.

Metoda accidentul” este folosită foarte des și în Oradea. Despre ce este vorba? Vorbim despre indivizi necunoscuți care sună orădenii pe numărul de telefon fix. În abordează calm și apoi le spune că unul dintre membrii familiei a fost implicat într-un accident, care s-a soldat cu victime și că au nevoie de bani.

Un caz concret e al unui orădean care a fost apelat, i s-a spus că fiul lui a fost implicat într-o discuție, iar în urma unor certuri a lovit cu o sticlă un coleg în moalele capului, că acel om a murit, și că trebuie plătit transportul cadavrului, despăgubiri și altele.

Domnul în cauză, fiind mai slab de înger și neștiind tipul de escrocherie, i-a plătit 5.000 de Euro apelantului. S-a întâlnit cu el, nu a spus nimănui despre telefon, despre incident, a mers singur, fiind devastat de „gestul” fiului lui și achitând 5.000 de Euro cash, bani împrumutați de la rude și cunoștințe.

O altă situație a fost cea a unei familii din Oradea care fusese apelată tot pe telefonul fix. Li s-a comunicat că fiica lor a fost implicată într-un accident de mașină, este în viață, dar are nevoie de bani. Mai mult, escrocul a avut intenția de a le da la telefon pe polițistul rutier martor al celor întâmplate. Din fericire, această familie știa de „metoda accidentul” și nu au dat crezare impostorilor.

Cu toate acestea, sunt numeroase persoane care devin victimele unor astfel de oameni. Cred povestea relatată telefonic, se impacientează și plătesc bani grei.

Din acest motiv, vă rugăm să distribuiți acest articol pe paginile voastre de Facebook, să ajungă la cât mai multe persoane. Discutați cu părinții, bunicii, copiii voștri. Anunțați-i că astfel de incidente au loc și să nu le dea crezare. Să închidă și să nu ofere bani.

Totodată, descărcați fișierul Recomandari IPJ Bihor pentru a fi informați cu privire la astfel de întâmplări, ce aveți de făcut și ce atitudine să adoptați.

 

Ciprian Costa