fbpx

Azi celebram Ziua Internationala a Zambetului

smiley-face-harvey-ball-300x300

Știați că azi se celebrează „Ziua Internațională a Zâmbetului”? Hilar sau nu dar iată că o astfel de zi există!

 

03 Octombrie 2014

08:01

Smiley Day, cum este numită internațional, a fost inițiată de creatorul logo-ului smiley, Harvey Ball.

Cândva, în 1963, un domn pe numele său Harvey Ball era angajat, în calitate de liber profesionist, de o companie americană de asigurări pentru a crea o serie de imagini haioase. Scopul era ca aceste figurine să poată fi lipite pe nasturi, mânere, butoane, birouri sau dosare pentru a-i înveseli pe angajați.

Se pare că salariații companiei erau demoralizați și dezamăgiți de o fuziune care avusese loc între compania la care deja lucrau și o alta, tot de factură americană. Harvey Ball, în doar 10 minute, a creat fața zâmbitoare. Acest icon avea menirea să le aducă zâmbetul pe buze angajaților dar și să le readucă aminte să zâmbească de fiecare dată când intră în contact cu vreun client.

Ciudat, sau nu, dar Harvey Ball nu a brevetat niciodată invenția și nici nu a avut vreun regret că nu i-a fost acordat dreptul de autor asupra ei. Pentru design-ul simpaticei fețișoare el a fost răsplătit cu doar 45$.

După inventarea imaginii a avut loc o hiper-comercializare fapt ce l-a îngrijorat pe creatorul ei, deoarece în timp se pierdea mesajul smiley-ului: acela de a aduce zâmbetul pe chipurile noastre. Drept urmare, în 1999, a fost înființată Fundația „World Smile Day”. Atunci, el a hotărât ca în prima zi de Vineri din luna Octombrie a fiecărui an să se sărbătorească „Ziua internațională a zâmbetului”. În consecință, astăzi, 03 Octombrie 2014, sărbătorim ZIUA INTERNAȚIONALĂ A ZÂMBETULUI!

Harvey Ball s-a stins din viață în 2001, dar acest lucru nu a împiedicat fundația să își continue activitatea și să ne reamintească să zâmbim măcar o dată pe an!

Acum, că ai citit acest articol, ai o datorie foarte mare: să faci cel puțin o persoană să zâmbească. Nu contează metoda, important e să aduci zâmbetul pe fața celor din jurul tău!

 

Ioana Mădălina Ștefănică