fbpx

Baschetbaliștii de la CSM CSU Oradea sunt SuperCampionii României 2019!

Chiar dacă Sibienii au condus timp de 33 de minute, Leii Roșii s-au impus.

 

05 Octombrie 2019

21:30

CSM CSU Oradea a câștigat al 4-lea trofeu din istoria clubului. După cele 3 titluri de Campioni ai României, a urmat de această dată și obținerea SuperCupei. Meciul a început cu un parțial de 10-0 pentru Sibieni. Sfertul 1 s-a încheiat cu scorul de 8 la 24 în favoarea celor de la CSU Sibiu. Orădenii au recuperat din deficit și la pauza mare, scorul era 30-38.

A fost un sfert 3 în care CSM CSU Oradea dădea semne de revenire, dar echipa oaspete răspundea în același mod. Cu 10 minute rămase înainte de final, Sibienii se aflau în avantaj, scor 46-54.

A urmat o serie de ratări și pierderi a posesiei din partea celor de la CSU Sibiu. Leii Roșii au profitat de aceste momente prin Broussard, Markovic și Zekovic. Prin intermediul reușitelor acestora, CSM CSU Oradea a trecut pentru prima dată la cârma partidei cu 7 minute înainte de fluierul de final. Markovic a majorat scorul la 58-54, după un steal realizat de Broussard. Nu s-a mai marcat timp de 3 minute, ambele echipe nereușind să profite de șansele generate.

Cu 3 minute înainte de final, Falker dus scorul la doar 3 puncte diferență după ce a marcat o aruncare liberă. Giordan Watson a dat replică printr-o aruncare de 3 puncte, pentru ca mai apoi Philmore să reducă din avantaj cu o reușită de la linia de pedeapsă. Același Watson a mai marcat încă un coș de 3 puncte, csorul fiind 64-56 cu doar 2 minute înainte de terminarea jocului. Sibienii au marcat rapid 5 puncte, fiind în acel moment doar 3 puncte diferență cu 1 minut efectiv de joc. După ratări din ambele tabere, a urmat un fault antisportiv al lui Falker. Markovic a transformat ambele lovituri de pedeapsă,  pentru ca mai apoi Torok să înscrie din spatele liniei de 3 puncte cu doar 9 secunde de joc rămase. A urmat un fault la Waston, care a transformat ambele libere cu 3 secunde înainte de final. CSU Sibiu nu a mai reușit să puncteze, scor final 68-64.

Este al 4-lea trofeu în ultimii 4 ani, la această SuperCupă adăugându-se cele 3 titluri de Campioni ai României!

Sergiu Vicaș