fbpx

Bătrâneii de la Căminul Sf. Martin, bucurați de muzica artiștilor

Zâmbete și aplauze pentru Duo Varadiensis.

 

22 Noiembrie 2018

20:50

 

În organizarea Uniunii Femeilor Bihor, Marți 20 Noiembrie 2018 a avut loc un eveniment cultural-muzical cu scop terapeutic pentru vârstnicii rezidenți ai Căminului de Bătrâni Sf. Martin din Nufărul, administrat de Asociația Caritas Catolica Oradea. În cadrul acțiunii, 25 de rezidenți s-au bucurat de o oră de recitaluri literare și momente muzicale.

Scriitoarea Ioana Precup, în vârstă de 80 de ani și autoare a 15 volume, a recitat câteva dintre poeziile sale, iar violoniștii Lucian Malița și Thurzó Sándor József (Duo Varadiensis) au interpretat o serie de melodii clasice și romantice, între care piese de Camille Saint-Saëns, Mascagni, Ernani Aguiar, Lehár Ferenc și Eszláry Erzsébet dar și pese romantice cerute de public, ca Romance Celebre de Martini, ori serenada spaniolă La paloma.

Meloterapia este un factor esențial în îngrijirea și viața de zi cu zi a vârstnicilor în instituții. Cu acești artiști deosebiți colaborăm deja de ani buni, și împreună reușim să aducem puțină frumusețe prin artă oamenilor care au acces mai rar la evenimente culturale. Lucrăm cu cămine de bătrâni, școli, spitale – vârstnici și copii. Mă bucur că au fost alături de noi și în seara acesta.

a declarat Valeria Ciupa, organizatoarea din partea Uniunii Femeilor Bihor.

Click pe imagini pentru a mări!


Adrian Pop