fbpx

Bicarbonatul de sodiu: ingredientul – minune din fiecare bucătărie

sursa: leafcdn.tv

Un singur ingredient, multiple întrebuinţări.

 

27 Ianuarie 2018

12:23

Dacă sunteţi adepţii unui stil de viaţă cât mai sărac în soluţii chimice şi pe care le înlocuiţi cu remedii naturale, un ajutor de nădejde îl găsiţi în bicarbonatul de sodiu.

Faptul că nu este toxic face din bicarbonat un ingredient cu multiple valenţe, fie că îl folosiţi în produse culinare, fie ca înlocuitor al produselor de curăţenie sau cosmetice. Mai jos enumerăm câteva din utilizările des întâlnite ale bicarbonatului:

  1. Calmează arsurile la stomac după o masă copioasă, dizolvând o linguriţă de bicarbonat într-o cană de apă
  2. Băile cu apă cu bicarbonat ajută la detoxifierea şi alcalinizarea pielii
  3. Dacă aveţi copii mici şi doriţi să îi ţineţi cât mai departe de substanţele chimice aflate în detergenţi, o altă metodă de a le curăţa hainele este să amestecaţi o linguriţă de bicarbonat cu apă, soluţie care va face petele să devină istorie
  4. Fructele şi legumele pot fi spălate cu bicarbonat pentru a îndepărta orice pericol înainte de a fi consumate
  5. Împrospătează interiorul încălţămintei fără a pune în pericol sănătatea, cum ar face-o soluţiile destinate special acestui proces
  6. Înlătură mâncărimea cauzată de muşcătura de ţânţar sau a altor insecte
  7. Constituie un înlocuitor sănătos al deodorantului
  8. O linguriţă de bicarbonat amestecată cu o linguriţă de apă se transformă într-o veritabilă pastă de dinţi
  9. Amestecat cu oţet de mere şi diluat în apă, bicarbonatul ajută la întărirea sistemului imunitar şi la buna funcţinare a sistemului digestiv
  10. Ţine la depărtare insectele şi ciupercile dăunătoare plantelor din grădină

Paula Dreve

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *