fbpx

Bihorul a invins Baia Mare. La fotbal

fc bihor fc hunedoaraChiar dacă a avut rundă liberă în campionat, formația orădeană de fotbal FC Bihor a jucat Sâmbătă.

11 Mai 2013

17:59

 

Pe Stadionul Municipal „Iuliu Bodola”, jucătorii orădeni au primit replica echipei Municipal Baia Mare, o formație care ocupă primul loc în seria sud a județului Maramureș din Liga a IV-a.

Disputat pe un timp destul de călduros, care a necesitat mai multe întreruperi ale jocului, pentru hidratare, meciul s-a încheiat cu victoria „roș-albaștrilor” cu scorul de 2-1.

În prima repriză jocul a fost dominat cu autoritate de bihoreni, care au și deschis scorul relativ repede, prin Sorian în minutul 11, cu un șut din interiorul careului.

În minutul 18, în urma unei centrări de pe dreapta, Mărkuș din 6 metri a reluat cu capul pe lângă poartă.

În minutul 22 însă, Florin Pop a fost faultat în careu de Hodor, iar arbitrul a dictat penalty. A executat în minutul 23 Cr. Bud, a respins portarul în primă fază, dar aflat în preajmă, Bud a reluat în colțul opus al porți, majorând scorul.

În minutul 27, același Cr. Bud a șutat din 14 metri, dar mingea a fost respinsă în corner, pentru ca ultima ocazie mai periculoasă din prima repriză s-o rateze Mărkuș, în urma unui șut din 12 metri.

În partea a doua, oaspeții au revenit mult mai motivați și în minutul 53 au reușit să reducă din handicap, prin Ignat, intrat la pauză. Acesta a reluat cu capul în poartă din 6 metri, în urma unei lovituri de colț.

O ocazie uriașă au mai avut băimărenii în minutul 60, când Brata a scăpat singur cu portarul Pogacsics, dar nu a reușit să-l învingă pe acesta.

FC Bihor – Municipal Baia Mare 2-1 (2-0)

Au marcat: Sorian (min. 11) și Cr. Bud (min. 23) / Ignat (min. 53)

FC Bihor: Popescu (min. 46 Pogacsics) – Zanardini (min. 75 Cherțan), Petrache, Fl. Lazăr (min. 46 Țoca), Fl. Pop – Sorian (min. 77 Ionescu), Selagea (min. 46 Coroian), M. Popa, Bic (min. 46 Sulea) – Cr. Bud (min. 62 Ov. Popa) și Mărkuș (min. 62 Pușcaș). Antrenor: Marian Pană.

Municipal Baia Mare: Danciu (min. 86 Iura) – Gherghel, Hodor, B. Lazăr (min. 46 Ignat), Toma – Giurgiu, Vanca (min. 56 Cr. Iațu), Ernst, Răduneață (min. 70 Pomean) – A. Moldovan (min. 46 Brata) și Feraru. Antrenor: Ioan Onciu.

Florin Mihalca