fbpx

Bihorul la egalitate cu Aradul

fc-bihorFC Bihor a remizat cu scor alb la Arad, cu UTA.

 

16 Noiembrie 2013

17:35

 

Fotbaliștii de la FC Bihor au remizat astăzi, 16 Noiembrie 2013, la Arad, cu scorul de 0-0, în compania echipei locale UTA, în prima etapă a returului Ligii a II-a, Seria a II-a.

Meciul, care s-a desfășurat pe Stadionul „Francisc Neumann” și a reunit și o micuță galerie orădeană, formată din 10-12 suporteri, s-a încheiat așa cum a început, cu scor alb, după o dispută echilibrată, care nu a adus prea multe ocazii de poartă, jocul, destul de alert, desfășurându-se mai mult între suprafețele de pedeapsă.

După un început mai insistent al gazdelor, în minutul 14, Ovidiu Bic, de la FC Bihor, a executat o lovitură de colț de pe dreapta, Mădălin Popa a trimis cu capul pe colţul lung, de unde a reţinut portarul Lăzăreanu.

Șase minute mai târziu, în minutul 20, a apărut și o ocazie pentru UTA. Atunci, fundașul central Lazăr a respins din faţa lui Bîrză până la Apostu, care a preluat în zonă centrală, la 12 metri, însă a întârziat şutul şi a fost blocat.

Apoi, în minutul 26, Sălăjan şi-a făcut un balon în careu, a tras puternic cu stângul de la 12 metri, același Lazăr s-a interpus, arădenii au cerut henţ şi penalty, dar jocul a continuat.

Primul șut pe poartă s-a consemnat în minutul 45 însă, când Sebastian Sfârlea a trimis de la 18 metri, dar, deși balonul a mușcat pământul în fața porții, goalkeeper-ul gazdelor, Lăzăreanu, a reușit să rețină.

După pauză, meciul a continuat de aceeași manieră, iar prima ocazie din mitanul secund s-a consemnat în minutul 52, când pe o contră, Sebastian Sfârlea a pătruns ca prin ușor prin defensiva arădenilor, dar același portar, Lăzăreanu, a reţinut curajos balonul din picioarele sale.

În replică, în minutul 57, Monac s-a remarcat cu acţiune în viteză şi o centrare pe care Sălăjan a reluat-o din prima, însă exact în picioarele lui Smaranda. Apoi, o altă acțiune a arădenilor a apărut în minutul 70, când Popescu a centrat de pe stânga din corner, dar Sălăjan a reluat cu capul pe lângă poartă.

În fine, ultima acțiune mai notabilă a jocului s-a consemnat în minutul 76, când Zaluschi, de la UTA, a centrat bine în careu, Firţulescu a plonjat pentru o lovitură cu capul în plasă, dar a lovit defectuos balonul exact în Mihuţ.

Astfel, UTA și FC Bihor au remizat cu scorul de 0-0, fapt care aduce orădenilor un punct și consemnează primul rezultat de egalitate înregistrat de bihoreni în jocurile din deplasare în actuala ediție de campionat.

 

A fost un meci bun, făcut de echipa noastră. Am jucat foarte bine defensiv. Cu puțin noroc puteam da gol și pe contraatac. Am muncit foarte mult și am reușit să obținem un punct la Arad.

a declarat, după meci, tehnicianul orădean, Gheorghe Ghiț.

 

 

UTA – FC Bihor 0-0

UTA: Lăzăreanu – Zanardini, Faye, Ardelean, Neagu – Popescu, Moreno (min. 50 Monac), Bîrză, Firţulescu – Apostu (min. 88 Trabalka) și Sălăjan. Antrenor: Eugen Trică

FC Bihor: Fildan – Mihuţ, Letan, Fl. Lazăr, R. Lupu (min. 61 Fl. Pop) – A. Achim, M. Popa, Sfârlea – Ianc (min. 89 Mintaș), R. Lukacs (min. 71 Hadăr) și Bic. Antrenor: Gheorghe Ghiţ

Au arbitrat: Emil Voicu (Bacău) – Călin Cimponeriu (Lugoj) şi Radu Despa (Baia Mare).

 

Florin Mihalca