fbpx

Black sapote, substitutul natural al budincii de ciocolată

sursa: austockphoto.com.au

Ciocolata sub cea mai sănătoasă formă.

 

11 August 2018

12:25

Sapotele negru este un fruct tropical cultivat în estul Mexicului și al Americii Centrale. Fructul copt are o coaja galben – verzuie, care este amară, iar pulpa este maro închis, cu gust de ciocolată.

Este considerat o alternativă mai sănătoasă față de curmale, deoarece conține minimum de grăsimi și de patru ori mai multă vitamină C decât portocala medie, fiind și o sursă bună de fibre și potasiu.

Pe lângă gustul de ciocolată, acest fruct este benefic sănătății organismului deoarece:

  • sprijină sistemul imunitar – deoarece produsul este o sursă bogată de vitamina C, ajută sistemul imunitar al organismului să funcționeze și crește rezistența la bacterii și viruși
  • ca antioxidant, vitamina C ajută în lupta împotriva radicalilor liberi și protejează împotriva bolilor de inimă și a cancerului
  • ajută la digestie – fructul este bun pentru procesul digestiv, deoarece este o sursă excelentă de fibre dietetice. Pentru cei care suferă de constipație, poate fi o alternativă gustoasă și sănătoasă la alte laxative
  • îmbunătățește vederea 
  • ajută la scăderea în greutate – fructul conține substanțe care determină eliberarea grăsimii din celulele grase și ajută ficatul să transforme grăsimea în energie. Fructele au o cantitate mică de grăsimi, dar au un conținut ridicat de carbohidrați
  • ajută la menținerea nivelului de colagen din organism
  • activitatea antioxidantă a vitaminei E are un potențial rol de protecție în dezvoltarea bolilor asociate cu îmbătrânirea
  • coaja acestui fruct este folosită pentru a face loțiuni care se descurcă perfect cu o varietate de boli ale pielii

Paula Dreve

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *