Boabele de cacao: sursă de antioxidanţi, nu doar ingredient de bază pentru ciocolată
Înainte de ciocolată sunt boabele de cacao.
03 Februarie 2018
12:30
Când auzim de boabe de cacao, gandul ne zboară imediat la delicioasele şi diversele feluri de ciocolată, însă trebuie să ştim şi că acestea au o mulţime de proprietăţi şi dacă sunt consumate în forma lor naturală.
Boabele de cacao crude nu conţin zahăr şi sunt o sursă excelentă de proteine, grăsimi, carbohidraţi, fibre, fier, calciu, magneziu, vitamine B, C si E.Cantitatea mare de antioxidanţi le face să depăşească chiar şi coacăzele şi afinele, fructe recunoscute pentru aceste calităţi.
Boabele de cacao conţin:
- foarte mulţi antioxidanţi printre care şi catechina care previne infarctul şi insuficienţa cardiacă, cancerul şi diabetul
- teobromină, o substanţă care are acţiune directă asupra sistemului nervos şi a muşchiului cardiac
- o valoare nutritivă ridicată
- magneziu care ridică nivelul de alcalinitate din corp şi ajută la detoxifierea organismului
- este singura sursă naturală de anandamidă, substanţă numită şi „hormonul fericirii”
- epicatecină, substanţă care ajută la mărirea capacităţii de relaxare a vaselor sanguine, regăsită şi în ceaiul verde şi în vinul roşu, toate recomandate pentru prevenirea bolilor de inimă şi pentru menţinerea nivelului de colesterol sub control
O altă proprietate a boabelor de cacao este aceea că realizează rapid o senzaţie de saţietate, ceea ce le face ideale pentru o gustare sănătoasă între mese, aşa că nu ezitaţi să le consumaţi.
Paula Dreve