fbpx

Campusul Universității Oradea a sărbătorit prin muzică și dans

sursa: romaniacurata.ro

Cântece și dansuri populare într-o universitate altfel.

 

23 Noiembrie 2018

11:33

În campusul Universității din Oradea a fost sărbătoare în sfârșitul de săptămână care tocmai s-a încheiat. Au fost trei zile de spectacole studențești, cu ceai, punch, gogoși, prăjituri și alte surprize atrăgătoare pentru cei prezenți.

Vineri, s-a organizat un outdoor club cu muzică underground, iar Sâmbătă a fost karaoke. Duminică, spectacolul folcloric i-a cucerit și încălzit pe toți cu dansuri și cântece populare. Au participat ansamblul folcloric al Facultății de Arte, coordonat de Oana Lianu, Ansamblul „Datini” din Bihor al Universității din Oradea, Sebastian Lupu și mulți studenți talentați.

Sebastian Lupu a susținut și un microrecital. Soliștii și orchestra Departamentului de Muzică au reușit să pună lumea în mișcare pe ritmuri de muzică populară și să înlăture frigul serii care se lăsase. Nu a durat mult până când spectatorii și artiștii au cântat împreună cântece patriotice și s-au prins cu toții în horă. Seara s-a transformat într-un eveniment multicultural, iar muzica populară românească a fost înlocuită de alte muzici tradiționale din țările de baștină ale numeroșilor studenți străini care au venit la eveniment. Toate aceste au concurat la crearea unei atmosfere altfel de cum suntem obișnuiți în Universitatea din Oradea.

Evenimentele din weekend-ul trecut, promovate sub denumirea „Campus UO în sărbătoare”, fac parte din seria de acțiuni dedicate centenarului Marii Uniri, reunite sub titlul „Universitatea altfel”.

Emilia Gale