fbpx

Caperele ne scapă de multe neplăceri!

sursa: lovethegarden.com

Un aliment benefic sănătăţii.

 

30 Decembrie 2017

12:19

Caperele sunt bobocii nedeschişi ai florilor plantei Capparis spinosa care creşte în sălbăticie, pe pantele muntoase, în special din jurul Mării Mediterane. Se folosesc numai murate, în saramură sau ţinute în ulei, au un gust acrişor şi se folosesc în preparate de pește, din carne de vită, miel, porc; în sosuri – sosul tartar, sosul italian de roșii şi în salate.

Consumul de capere:

  • previne apariția bolilor canceroase, datorită antioxidanților din conținut
  • protejează organismul împotriva bolilor cardiovasculare
  • stimulează circulația sângelui, și înnobilează calitatea vaselor de sânge, reduce riscul formarii cheagurilor de sânge
  • îmbunătățește vederea
  • ajută la întărirea oaselor și a dinților
  • previne constipația, ajută la eliminarea toxinelor din organism, datorită conținutului mare de fibre
  • ameliorează durerile de stomac și flatulența
  • îmbunătățește apetitul
  • previne apariția diabetului, echilibrând nivelul de zahăr din sânge

Caperele sunt folosite și în cosmetică, deoarece:

  • încetinesc procesul de îmbătrânire
  • hidratează în profunzime, sunt benefice în special pentru tenul uscat
  • tratează iritațiile de la nivelul pielii, roșeața, punctele negre
  • stimulează creșterea părului
  • previne căderea părului
  • stimulează circulația la nivelul scalpului

Paula Dreve

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *