fbpx

Cardamomul, mirodenia cu efect detoxifiant, afrodisiac și anti-inflamator!

sursa: dpsspices.com

Un condiment exotic benefic pentru sănătate.

 

28 Aprilie 2018

12:23

Cardamomul este considerat ca fiind „regina condimentelor” în India pentru parfumul intens şi unic şi face parte din aceeasi familie cu ghimbirul.

Există două feluri de cardamom: cardamomul verde are un gust plăcut, uşor lămâios, având o aromă specifică foarte tare, iar cardamomul negru este proaspăt şi aromat. Este folosit pentru condimentarea dulciurilor şi pentru aromatizarea şi diminuarea efectelor toxice ale unor băuturi stimulative, în combinaţie cu alte condimente (piper, ghimbir, enibahar, coriandru, anason, mărar) pentru obţinerea unor combinaţii cu efecte complexe folosite ca adaos la mâncăruri.

Cardamomul are şi multiple beneficii asupra organismului, spre exemplu:

  • are efect detoxifiant – reduce toxicitatea unor alimente, a alcaloizilor cum sunt cei din cacao sau cafea, de îmbunătăţire a digestiei şi a asimilaţiei. De asemenea, se foloseşte şi pentru a combate greaţa, acidi­ta­tea, balonarea, arsurile de sto­mac şi consti­paţia
  • este un condiment stimulativ deosebit care, fără a avea duritatea celor foarte picante, precum ardeiul iute sau piperul, are un efect puternic în combaterea stărilor de somnolenţă, astenie, depresie
  • este recomandat în cazuri de intoxicaţie – consumat re­gulat, cardamomul ajută corpul să elimine toxinele prin rinichi
  • este un condiment foarte eficient în tratarea răcelilor, a tusei şi a bronşitei – are un efect antibacterian, antioxidant şi antiinflamator
  • recomandat persoanelor cu hipertensiune
  • este unul dintre cele mai interesante afrodisiace, deoarece acţiunea sa nu se adresează strict planului erotic, ci afectului per ansamblu

Paula Dreve