fbpx

CAS Bihor are probleme cu telefoanele. Sunt prea multe solicitari intr-o zi

telefon casLa Casa de Asigur─âri de S─ân─âtate (CAS) Bihor telefoanele sun─â non stop.

 

Printr-un comunicat de pres─â CAS Bihor ├«╚Öi cere scuze fa╚Ť─â de to╚Ťi contribuabilii care apeleaz─â numerele de telefon ale institu╚Ťiei ╚Öi nu le este preluat apelul. Reprezentan╚Ťii CAS spun c─â datorit─â unui num─âr mare de persoane care sun─â zilnic, sunt zile ├«n care nu pot fi onorate toate solicit─ârile.

Preciz─âm c─â momentan baza de date a CAS Bihor trebuie actualizat─â manual cu sumele achitate de c─âtre persoanele fizice ┼či persoanele fizice autorizate care au obliga┼úia de plat─â c─âtre fondul de asigur─âri de s─ân─âtate p├ón─â la implementarea sistemului de ob┼úinere online a acestor pl─â┼úi de la Administra┼úia Financiar─â.

Totodat─â┬áCAS Bihor reaminte┼čte persoanelor care achit─â contribu┼úia de asigur─âri sociale de s─ân─âtate la Administra┼úia Financiar─â din zona de domiciliu c─â trebuie s─â prezinte o copie dup─â aceste pl─â┼úi la CAS Bihor pentru a se opera calitatea de asigurat. Aceea┼či situa┼úie se aplic─â ┼či tinerilor cu v├órsta ├«ntre 18-26 de ani care sunt elevi/ucenici/studen┼úi ┼či nu realizeaz─â venituri din munc─â ┼či care au obliga┼úia prezent─ârii adeverin┼úei care atest─â anul de studiu. F─âr─â ├«nregistrarea acestor documente de c─âtre CAS Bihor, persoanele ├«n cauz─â nu pot beneficia de servicii medicale gratuite ┼či pot ├«nt├ómpina greut─â┼úi ┼či ├«nt├órzieri ├«n ob┼úinerea re┼úetei electronice.