fbpx

Case noi pentru 16 familii din Sannicolaul de Munte. FOTO

Casa Fundatia Maica Teresa (1)Un nou proiect rom├óno-olandez pentru construc╚Ťii de locuin╚Ťe sociale a fost finalizat ├«n S├ónnicolaul de Munte.

02 Octombrie 2013

16:15

 

S├ómb─ât─â, 28 ┬áSeptembrie 2013, 16 familii de rromi din localitatea S├ónnicolaul de Munte au primit ├«n folosin╚Ť─â 8 case duble, complet mobilate.

Casele au fost construite de Funda╚Ťia Maica Teresa Oradea ├«n parteneriat cu Moeder Teres Stichting Ulft Olanda. Cathia Nagy-Meuleman, reprezentanta funda╚Ťiei olandeze a declarat ├«n cadrul inaugur─ârii c─â funda╚Ťia se bucur─â de oportunitatea de a ajuta oameni.

Cele dou─â funda╚Ťii au ├«nceput s─â construiasc─â locuin╚Ťe pentru rromi ├«nc─â din anul 2003. Zeci de familii din localit─â╚Ťile S─âlard, Biharia, ╚śi╚Öterea, Cetariu, T─âm─â╚Öeu, Apahida, Ro╚Öiori ╚Öi S├óntimbreu se bucur─â de case noi. ├Äntre 2003 ╚Öi 2004 au fost construite 17 case de rromi unde stau 40 de familii. ├Än 2012, aceste case au fost renovate de c─âtre funda╚Ťie din banii proprii, ├«ntruc├ót nu au primit finan╚Ť─âri din alte p─âr╚Ťi.

Astfel de proiecte sunt necesare pentru a-i ajuta pe cei care nu sunt at├ót de noroco╚Öi ╚Öi pentru a ├«ncuraja viitoare ini╚Ťiative.

Gabriela Zaica