fbpx

Ce este Pedigree-ul?

caine cu urechi mari sursa foto flikie punct comRăspunsuri la unele dintre întrebările posesorilor de animale.

 

25 Iunie 2014

20:57

Pedigree-ul este actul oficial care atestă înscrierea în Cartea de Origine a unui câine. El conţine informații despre data naşterii, arborele genealogic al câinelui până la linia bunicilor sau străbunicilor. Tot în acest act, sunt specificate titlurile obţinute la concursurile de frumuseţe sau de muncă, de către părinţi, bunici sau străbunici.

Apartenenţa „oficială” la o anumită rasă este recunoscută doar în prezenţa pedigree-ului, dar asta nu înseamnă că animalele care nu au acest act nu pot să fie corecţi din punct de vedere morfologic al rasei.

Pedigree-ul ar trebui să vă garanteze selecţionarea puilor şi că aparţin unei rase anume, fără interpunerea altor rase sau metişi în momentul montelor.

Este absolut necesar un pedigree doar în cazul în care doriţi să participaţi la concursuri destinate câinilor, deoarece toţi câinii au aceeaşi valoare sentimentală pentru iubitorii de animale.

În Oșorhei servicii de coafură canină, consultații, tratamente și medicamente pentru diferetele afecțiuni ale animalelor puteți beneficia în Cabinetul și Farmacia Veterinară „Proveterinaria”, Strada Principală – 407. Telefon 0749. 765. 079, e-mail: contact@proveterinaria.ro, Facebook.

Dr. Laura Chira

Medic veterinar

logo proveterinaria osorhei