fbpx

Cercetașii orădeni merg în tabără pe Valea Drăganului

cercetașii româniei Momente frumoase în mijlocul naturii. 

 

25 August 2015

14:27

Săptămâna aceasta, 85 de tineri orădeni pleacă în tabăra anuală de vară pe Valea Drăganului. Ei sunt parte a Organizației Naționale Cercetașii României – Centrul Local Oradea, iar în perioada 26 – 30 August 2015 se vor aventura în găsirea Vulturului de Aur.

E scris într-o profeție veche, că la un moment dat, Vulturul de Aur va poposi în Valea Drăganului iar triburile amerindiene îi vor urma zborul spre acel tărâm știind că în momentul în care își va lua zborul, vântul de sub aripile sale îi va face nemuritori.

ne transmit organizatorii.

Sunt cinci zile în care tinerii vor învăța să acorde primul ajutor, să facă noduri, să gătească, să se orienteze, să improvizeze, vor imortaliza natura în fotografii superbe, se vor distra cu bodypainting și exerciții de comunicare. Mai mult:

își vor construi o așezare în apropiere de Alunu, vor parcurge un hike de 24 de ore și vor vizita muzeul viu al profesorului Sanislav, din Alunu.

Luna August 2015 este pentru cercetașii orădeni și una aniversară. În ziua a noua s-au împlinit 20 de ani de când centrul local desfășoară activități cu și pentru tineri.

Acești ani de cercetășie înseamnă provocare continuă, educație pentru viață, multă, multă tradiție, înseamnă copii ai primelor generații de cercetași care sunt acum la rândul lor cercetași și înseamnă o mare familie întinsă pe multe generații care contribuie la o lume mai bună.

 

Bogdan Balota