fbpx

Certificatele de atestare fiscala sunt de azi mai sigure

Certificat atestare fiscala oradeaLa Prim─ârie s-a desf─â╚Öurat o conferin╚Ť─â de pres─â ce a avut ca tem─â securitatea certificatelor de atestare fiscal─â.

 

12 Iunie 2013

14:46

├Än ├«nt├ólnirea de azi, 12 Iunie 2013 s-au anun╚Ťat noile m─âsuri de securizare a certificatelor de atestare fiscal─â eliberate de Direc╚Ťia Economic─â pentru atestarea stingerii crean╚Ťelor fiscale.

Legat de acestea, viceprimarul Ovidiu Mureșan a spus:

Sistemul va fi func╚Ťional ├«ncep├ónd de luni, 17 Iunie 2013. Noul sistem de securizare reprezint─â de altfel, o m─âsur─â suplimentar─â, care s─â asigure o mai bun─â transparen╚Ť─â a activit─â╚Ťii noastre ╚Öi ├«n acela╚Öi timp o rela╚Ťie profesionist─â cu contribuabilii.

Securizarea constă în folosirea unui timbru sec pe documentul original pentru a îngreuna falsificarea prin marcarea permanentă a acestora cu datele de identificare a emitentului. Sigiliul în relief va fi aplicat pe o folie autocolantă care are rolul întăririi hârtiei și sporirii elementelor de securitate.

Solicit─âm tuturor entit─â╚Ťilor publice sau private care intr─â ├«n posesia acestor documente s─â verifice aplicarea sigiliului ├«n relief a datelor Prim─âriei Municipiului Oradea at├ót pe fa╚Ťa c├ót ╚Öi verso-ul certificatului de atestare fiscal─â, precum ╚Öi integritatea foliei autocolante

a transmis directorul economic ,  Eduard Florea.

Mai mult

Amintim totodat─â c─â solicitarea eliber─ârii certificatului de atestare fiscal─â este obligatorie ├«n toate cazurile de ├«nstr─âinare a dreptului de proprietate asupra cl─âdirlor, a terenurilor ╚Öi a mijloacelor de transport, contribuabililor revenindu-le obliga╚Ťia prezent─ârii certificatului de atestare fiscal─â prin care se confirm─â achitarea tuturor obliga╚Ťiilor fiscale de plat─â datorate bugetului local unde este ├«nregistrat fiscal bunul care se ├«nstr─âineaz─â. Actele prin care se ├«nstr─âineaz─â cl─âdiri, terenuri, respectiv mijloace de transport, cu ├«nc─âlcarea obliga╚Ťiei de prezentare a certificatului de atestare fiscal─â, sunt nule de drept

a completat directorul executiv adjunct, Sorin Iacob, care la sf├ór╚Öitul conferin╚Ťei a f─âcut ╚Öi o demonsta╚Ťie practic─â a aplic─ârii timbrului sec pe certificatul de atestare fiscal─â.

 

Andrei Marcu