fbpx

Cetatea Oradea, casa nouă pentru Asociația Foştilor Deţinuţi Politici şi Asociaţia „Cei 40 de Mucenici”

memoria-rezistentei-oradea-cetate-cristina-puscasÎn sfârșit într-o casă frumoasă! 

 

08 Octombrie 2016

16:45

Pentru cei care vor să cerceteze arhivele trecutului, Asociația Foştilor Deţinuţi Politici din România Filiala Bihor şi Asociaţia „Cei 40 de Mucenici” din Oradea și-au mutat sediul în Corpul I al Cetății Oradea. 

Noua casă va găzdui întreaga arhivă AFDPR Filiala Bihor, cu sutele de dosare ale foştilor deţinuţi politici bihoreni. Planurile noului sediu vizează un Centru de cercetare a represiunii comuniste bihorene și cuprind și o bibliotecă cu volume despre istoria regimului comunist sau cărți de memorialistică ale foștilor deținuți.

Cristina Liana Pușcaș, vicepreşedintele Asociaţiei „Cei 40 de Mucenici”, lansează un apel către rudele foștilor deținuți politici, invitându-le să pună împreună bazele unei biblioteci complete și utile celor interesați de soarta victimelor regimului comunist în proiectul intitulat „O carte – o piedică în calea uitării!”.

Centrul va înfiinţa şi o bibliotecă cu volume despre istoria regimului comunist sau cărţi de memorialistică ale foştilor deţinuţi politici. În acest sens, facem un apel public pentru cei care doresc să doneze o carte, o fotografie, o mărturie despre această perioadă însângerată a României, toate acestea urmând să fie o piedică în calea uitării! 

Mai multe detalii găsiți și pe site-ul Memoriei Rezistenței, dând un click AICI

 

 

Diana Maria Danciu