Ceva bun de Revelion: rondele de calamari
Gustări în așteptarea musafirilor.
29 Decembrie 2019
10:00
Ingrediente necesare pentru două porţii:
400 de grame de calamari
250 ml de ulei
o lămâie
5 linguri de făină de mălai
doi căţei de usturoi
o jumătate de linguriţă de piper roşu
un sfert de linguriţă de boia
un vârf de cuţit de sare
o cană de ulei(250 ml de ulei)
Preparare:
Spălaţi şi curăţaţi calamarul, îi tăiaţi tentaculele, apoi îl tăiaţi rondele cu grosimea de un centimetru şi stoarceţi zeama de la lămâie peste el.
Curăţaţi usturoiul şi îl daţi prin presă. Amestecaţi într-un bol făina de mălai, usturoiul, piperul şi sarea, pudra de boia.
Puneţi uleiul la încins, în cratiţă. Când acesta este încins bine, după ce aţi dat calamarul prin amestecul de mălai cu condiment, îl puneţi la prăjit. Calamarul nu necesită mult timp de procesare termică, este suficient să îl prăjiţi câte un minut pe fiecare parte, apoi se scot rondelele şi se pun pe un şerveţel pentru a se scurge tot uleiul de pe ele. Procesarea îndelungată îl face gumos.
E un aperitiv care se serveşte fierbinte, dar poate fi şi un fel de bază alături de garnitura potrivită.
Poftă bună!
Monica Marton